Παιχνίδι κατασκόπων

Παιχνίδι κατασκόπων

«Εύκολη λεία» για κινεζική βιομηχανική κατασκοπεία οι επιχειρήσεις της Γερμανίας, αναφέρει ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζει ξεκινά την επίσκεψη της στην Κίνα, με μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας προειδοποιεί ότι ορισμένες γερμανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενη απειλή από τη βιομηχανική κατασκοπεία κινεζικών κυβερνητικών οργανισμών.

«Πολλές γερμανικές εταιρείες είναι εύκολη λεία» είπε ο Χανς- Γκεόργκ Μάασεν επικεφαλής της BFV στην κυριακάτικη Welt, αναφερόμενος στις μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. «Είναι ενάντια σε πανίσχυρους αντιπάλους. Η κινεζική υπηρεσία πληροφοριών από μόνη της έχει πάνω από 100.000 υπαλλήλους» είπε.

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Γερμανίας και της Κίνας ήταν αξίας περίπου 140 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι γερμανικές εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 9,8%, σύμφωνα με τη γερμανική συνδικαλιστική οργάνωση.

Η καγκελάριος πάει στην Κίνα με επιχειρηματικές προσφορές στις βαλίτσες της, μεταξύ των οποίων μια κοινοπραξία μεταξύ της Lufthansa και της Air China.

Η Μέρκελ θα επισκεφθεί σήμερα την πόλη του Τσενγντού και θα έχει συνομιλίες με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ στο Πεκίνο τη Δευτέρα.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε ακόμη: 

Κινέζικα εργοστάσια στην Αμερική;