Πέντε χρόνια «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» με αύξηση των κερδών στις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Πεκίνο στοχεύει στην τήρηση της σταθερής αναπτυξιακής πορείας της κινεζικής οικονομίας και στο υπόλοιπο του 2018.

Τα οφέλη που θα αποφέρει στους κατοίκους των χωρών που συμμετέχουν στη οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία της Κίνας «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» (BRI), καθώς και την οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κίνας και γραμματέας του ΚΚ Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατά την ομιλία του σε συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, σηματοδοτώντας την πέμπτη επέτειο της BRI.

Στο μεταξύ οι σημαντικότερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας συνέχισαν την ραγδαία αύξηση των κερδών κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2018, υποστηριζόμενες από τα σταθερά οικονομικά μεγέθη της χώρας και τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Τα κέρδη στις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 17,1% κατά το πρώτο επτάμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από την επέκταση κατά 17,2% για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS).

Η Κίνα πραγματοποίησε αναπροσαρμογή της πολιτικής της με αυστηρότερη επιτήρηση σε μία προσπάθεια να επιτύχει το διπλό στόχο της αντιμετώπισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων και της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν την κινεζική οικονομία σε σταθερή και υγιή αναπτυξιακή πορεία με προληπτικές δημοσιονομικές και συνετές νομισματικές πολιτικές κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua