Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για 19 ανερχόμενες ελληνικές επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε περισσότερους από 100 Ευρωπαίους και Αμερικανούς επενδυτές παρουσίασαν ελληνικές startups.

Την δυνατότητα να παρουσιάσουν μέσα σε πέντε λεπτά, τα επιχειρηματικά τους σχέδια, σε περισσότερους από 100 Αμερικανούς και Ευρωπαίους επενδυτές είχαν 19 ανερχόμενες Ελληνικές επιχειρήσεις, στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε «Η Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative- THI) στην Αθήνα.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις είχαν τη ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών που ήταν παρόντες, να δικτυωθούν και κυρίως, να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. Οι 19 Ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών κλάδων και τομέων, οι οποίοι κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως των Τροφίμων & Ποτών, Γεωργικών Προϊόντων, Πληροφορικής, Υγείας, Τουρισμού, Μεταφορών και Logistics.

Ένα μήνα πριν πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η Ελληνική Πρωτοβουλία διοργάνωσε επίσης, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες, μέσω του προγράμματος VentureGarden, το οποίο υλοποιείται στην Αθήνα στο ALBA και στη Θεσσαλονίκη στο Κολέγιο Ανατόλια. Το πρόγραμμα διεξήχθη από τον Καθηγητή του Επιχειρηματικού Κέντρου John Pappajohn στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, Kurt Heiar.

Ο George Stamas, συνιδρυτής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε ότι η δημιουργία ευκαιριών για τους Έλληνες επιχειρηματίες στην Ελλάδα βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο των δράσεων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Το Venture Fair είναι μια πρωτοπόρα εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και έδωσε την ευκαιρία σε δυναμικές Ελληνικές εταιρείες να συναντηθούν με δυνητικούς επενδυτές από όλο τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης, η οποία γεφύρωσε με παραγωγικό τρόπο, την τοπική επενδυτική κοινότητα με τη διεθνή. Η παρουσία αυτών των μεγάλων διεθνών επενδυτών είναι μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης για τους Έλληνες επιχειρηματίες.