Πέντε τάσεις που θα απογειώσουν τη δημιουργικότητα σας στη δουλειά

Πέντε τάσεις που θα απογειώσουν τη δημιουργικότητα σας στη δουλειά

Η επιχείρηση και η καριέρα σας θα ωφεληθούν αν ακολουθήσετε στρατηγικά τις ευφυέστερες ιδέες.

1. Μιμηθείτε τη μητέρα φύση

Ενσωματώστε τις εξυπνότερες ιδέες από τον φυσικό κόσμο σε αυτό που πουλάτε. Η βιομιμητική γίνεται mainstream, και οι διορατικότερες εταιρείες παρουσιάζουν προϊόντα που μιμούνται καινοτομίες οι οποίες βρίσκονται στη φύση, όπως σημειώνει και ο Τζέι Χάρμαν, συγγραφέας του βιβλίου The Shark’s Paintbrush. Η γκάμα αυτών των προϊόντων περιλαμβάνει από αντηλιακό που μιμείται τον προστατευτικό ιδρώτα των ιπποπόταμων μέχρι επένδυση τοίχων νοσοκομείων που μιμείται τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του δέρματος του καρχαρία. Η φύση έχει ήδη επιλύσει πολλά απ’ τα προβλήματα για μας· γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε;

2. Υιοθετήστε την Τεχνητή Νοημοσύνη

Σταματήστε να ανησυχείτε για το εάν θα αντικατασταθείτε από ρομπότ και προσπαθήστε να βρείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας. Ακόμα και μια μεσαίου μεγέθους επιχείρηση μπορεί να ωφεληθεί. Η εύρεση προμηθευτών που χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη είναι συχνά ο οικονομικότερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σ’ αυτή την τεχνολογία.

3. Ενταχθείτε σ’ έναν Κύκλο Μάθησης

Οι περισσότεροι από μας απορροφούμε περισσότερα πράγματα όταν καθόμαστε σ’ έναν κύκλο με συναδέλφους που μελετούν το ίδιο πράγμα, παρά σε μια παραδοσιακή τάξη ή διαδικτυακά μέσω του υπολογιστή μας. Αντί να μαθαίνετε νέα πράγματα μόνος σας, προσπαθήστε να ενταχθείτε σε κάποια ομάδα μάθησης όπως η Circles (στο circl.es), όπου συναντώνται άνθρωποι που θέλουν να μάθουν το ίδιο πράγμα, σε ιδιωτικά videochat rooms.

4. Περιστοιχιστείτε από τους καλύτερους

Είναι κρίσιμο να βρίσκεστε πλάι σε πολύ ευφυείς ανθρώπους εάν θέλετε να πάτε μπροστά. Αλλά αυτοί δεν εμφανίζονται στις εκδηλώσεις των κοινών θνητών – γιατί λοιπόν να χάνετε χρόνο και χρήμα σε ομάδες μετριοτήτων όταν μπορείτε να επενδύσετε σε δίκτυα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας; Στο Genius X, ένα δίκτυο όπου γίνεται κάποιος δεκτός μόνο κατόπιν αίτησης, οι συμμετέχοντες πληρώνουν 100.000 δολάρια για να παραβρίσκονται σε τρεις συναντήσεις τον χρόνο.

5. Ξεχάστε την ιδέα της συνταξιοδότησης

Πάψτε να σχεδιάζετε τι θα κάνετε όταν τελειώσει η καριέρα σας και αρχίστε να σκέφτεστε πώς θα τη συνεχίσετε – με τους δικούς σας όρους. «Το δεύτερο μισό της ζωής σας θα είναι πλουσιότερο και θα σας προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση σε σχέση με το πρώτο μισό» λέει ο Τζον Άντερσον, συγγραφέας του Living Your Legacy. Οι άνθρωποι άνω των 50 στήνουν περισσότερες επιχειρήσεις απ’ ό,τι οι νεότεροι, και πολλοί επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τη συνταξιοδότηση για να εργαστούν part-time στις παλιές επιχειρήσεις τους