PeopleCert: Ενισχύει το διεθνές αποτύπωμα με την εξαγορά της DevOps Institute

PeopleCert: Ενισχύει το διεθνές αποτύπωμα με την εξαγορά της DevOps Institute
Η αναπτυξιακή στρατηγική που τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο decacorn.

Ένα ακόμη νέο μέλος προσθέτει στην οικογένειά του ο όμιλος PeopleCert, παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων προβαίνοντας στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας DevOps Institute έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο οργανισμό στον χώρο του ΙΤ και Προγραμματισμού που βοηθά τις εταιρίες αλλά και τους ανθρώπους να εξελιχθούν, μέσα από τη χρήση της DevOps μεθοδολογίας.

Η εξαγορά του DevOps Institute – τέταρτη κατά σειρά εξαγορά από την PeopleCert από το 2020 – αποτελεί μια σημαντική επένδυση με την οποία η εταιρεία εδραιώνει περαιτέρω την ηγετική της θέση παγκοσμίως, στον τομέα ανάπτυξης και παροχής πρωτοποριακών λύσεων στο Business & IT μέσω βέλτιστων πρακτικών και αναγνωρισμένων μεθοδολογιών καθώς και των σχετικών επαγγελματικών πιστοποιήσεων.

«Τα τελευταία χρόνια κινούμαστε σε μια λογική σερί εξαγορών, υλοποιώντας κάθε χρόνο και από μια νέα, στρατηγική την οποία δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε και στο μέλλον εξετάζοντας επενδυτικές τοποθετήσεις που θα ενισχύσουν το παγκόσμιο αποτύπωμα, αλλά και το μέγεθος του ομίλου. Τέτοιες κινήσεις ενισχύουν  την πορεία μας για την κατάκτηση της decacorn κορυφής» δήλωσε στο Fortune δήλωσε ο Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος και CEO της PeopleCert.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, η PeopleCert έκανε στρατηγικές εξαγορές αποκτώντας κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς, όπως η βρετανική AXELOS – η μεγαλύτερη εξαγορά ξένης εταιρίας από ελληνικό ιδιωτικό φορέα στο εξωτερικό – η QAI και το International Association for Six Sigma Certification (IASSC), που παρέχουν υπηρεσίες πιστοποίησης σε διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα.

Κατέχοντας ήδη τα πνευματικά δικαιώματα δύο διεθνώς καταξιωμένων πιστοποιητικών, το ITIL® για ΙΤ & Digital Transformation και το PRINCE2® για Project Management, η PeopleCert με την εξαγορά του DevOps Institute διευρύνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους επαγγελματίες, στις επιχειρήσεις και στο δίκτυο συνεργατών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα συντελείται ένα τεχνολογικό θαύμα

«Στις ΗΠΑ η ψηφιακή οικονομία, με αιχμή του δόρατος την ψηφιακή επικοινωνία, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ψηφιακές υπηρεσίες,  αντικατοπτρίζει το 10,3% του ΑΕΠ της χώρας με ετήσια ανάπτυξη 6,7% την τελευταία πενταετία. Οφείλουμε, ωστόσο, να αναγνωρίσουμε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται ένα τεχνολογικό θαύμα και δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω. Πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην ανάπτυξη της ελληνικής ψηφιακής οικονομίας με τη χάραξη και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής που θα στηρίζεται σε στέρεες βάσεις και θα αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τον ψηφιακό μετασχηματισμό ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Το momentum είναι κατάλληλο και η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακό κέντρο τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης».

Ο επικεφαλής της PeopleCert πρόσθεσε πως για να γίνει αυτό καθίσταται αναγκαία η άμεση υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης reskilling και upskilling σε προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες και ειδικότητες που σχετίζονται με big data analytics, cybersecurity, προγραμματισμό με πρακτική άσκηση και διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις, ενώ κατέληξε πως θα πρέπει η χώρα να αποφύγει την ανάπτυξη ενός εργατικού δυναμικού δύο ταχυτήτων.

Να σημειωθεί ότι οι πιστοποιήσεις της PeopleCert έχουν υιοθετηθεί από εκατομμύρια επαγγελματίες παγκοσμίως, 50.000 εταιρείες (82,5% των Fortune 500 εταιρειών χρησιμοποιούν ITIL) συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola, IBM, ΗP, VISA, Microsoft, Αmazon, Goldman Sachs και 800 κυβερνητικούς οργανισμούς σε 45 χώρες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέλη της οικογένειας της PeopleCert καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνουμε τις επιτυχίες μας, για εμάς και το δίκτυό μας. Η PeopleCert έχει ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο και ένα διεθνές αποτύπωμα που πλέον θα είναι διαθέσιμο και στο δικό μας οικοσύστημα» δήλωσε από την πλευρά του ο Marc Halcrow, Chief Operating Officer του DevOps Institute,

Το DevOps Institute δραστηριοποιείται σε 160 χώρες, έχει στην κοινότητά του περισσότερους από 45.000 επαγγελματίες IT και περιλαμβάνει ένα δίκτυο 150 εξουσιοδοτημένων συνεργατών παγκοσμίως. Προσφέρει εξειδικευμένη γνώση μέσω αξιόπιστων προγραμμάτων πιστοποίησης, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να ανήκουν σε μια πρωτοποριακή κοινότητα επαγγελματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: