Πέραν των προσδοκιών τα κέρδη της General Electric

Πέραν των προσδοκιών τα κέρδη της General Electric
Photo: REUTERS

Ανώτερα του αναμενόμενου τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας.

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο ανακοίνωσε η General Electric τα οποία ήταν αρκετά καλύτερα απ’ τις προβλέψεις των ειδικών, καθώς τα κέρδη βελτιώθηκαν στις βασικές βιομηχανικές της δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα ήρθαν καθώς η GE εφαρμόζει το σχέδιό της που αφορά στην εστίαση στις βασικές δραστηριότητές της, όπως η αεροπορία, η ενέργεια και η υγειονομική περίθαλψη.

Η εταιρεία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση του σχεδίου της αυτή την εβδομάδα, όταν συμφώνησε να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών δραστηριοτήτων leasing και εμπορικού δανεισμού, στην Wells Fargo.

Συνολικά, η GE ανακοίνωσε κέρδη 2,51 δισ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα κέρδη 3,54 δισ. δολαρίων ή 35 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Εάν αφαιρεθούν οι ειδικές χρεώσεις, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 29 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα υποχώρησαν 1% στα 31,68 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, ανέμεναν λειτουργικά κέρδη ανά στα 26 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 28,57 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν 1,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.