Περιφέρεια Αττικής: Οικονομική «ένεση» 200 εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Περιφέρεια Αττικής: Οικονομική «ένεση» 200 εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Άποψη της Ακρόπολης και του Σαρωνικού απο τον Λυκαβηττό , Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την οικονομική ενίσχυση ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Επιδοματικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που απευθύνεται στοχευμένα στις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικής, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου, ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΣΑ, Σταύρο Καφούνη και μέλη του ΔΣ.

Ο κ. Καφούνης ευχαρίστησε για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων στην Πλάκα, καθώς, με πρόσφατη απόφαση της περιφέρειας Αττικής, οριοθετήθηκε η περιοχή που δραστηριοποιούνται τα αμιγώς τουριστικά καταστήματα της πόλης, μετέφερε την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αθήνας για την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο, ενώ ειδικότερη αναφορά έγινε στα ειδικά προβλήματα της αγοράς του κέντρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης, απαντώντας στην αγωνία του εμπορικού κόσμου, ανακοίνωσε από την έδρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αθήνας το γιγαντιαίο επιδοματικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που απευθύνεται στοχευμένα στις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικής».

Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση, ο κ. Καφούνης, πρότεινε την πλήρη στήριξη των επιχειρήσεων, με κύριο κριτήριο την πτώση του τζίρου, τη συνεργασία στα θέματα ασφάλειας και υποδομών της πρωτεύουσας, όπως και στον συντονισμένο σχεδιασμό δράσεων με τον Δήμο Αθηναίων, για την προβολή της πόλης και την προσέλκυση επισκεπτών- καταναλωτών στη πολύπαθη Αθηναϊκή αγορά.