Περικοπές ως και 720 θέσεων εργασίας προετοιμάζει η GlaxoSmithKline

Περικοπές ως και 720 θέσεων εργασίας προετοιμάζει η GlaxoSmithKline
Photo:
Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία περιορίζει σημαντικό το τμήμα παραγωγής εμβολίων της στο Βέλγιο.

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline (GSK), μία από τους γίγαντες στην παγκόσμια βιομηχανία του τομέα, προετοιμάζει έως και 720 απολύσεις εργαζομένων στο Βέλγιο, όπου λειτουργεί το τμήμα παραγωγής εμβολίων της, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η Glaxo αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη επενδυτή στη Βαλονία (Γαλλόφωνος νότος) του Βελγίου, απασχολώντας 9.000 εργαζομένους στα τρία εργοστάσια παραγωγής και το διεθνές επιχειρησιακό κέντρο του τομέα της GSK Vaccines ( Εμβολίων) στη Βαβρ.

Σε έκτακτο ΔΣ στη Βαβρ σήμερα το μεσημέρι, η βελγική θυγατρική ανακοίνωσε το «σχέδιο μεταβολής» της εταιρείας, σε διετές βάθος χρόνου, που θα περιλαμβάνει «την προετοιμασία του διαχωρισμού της GSK σε δύο νέες εταιρείες: «τη Νέα GSK (που θα εστιάζεται στην βιοφαρμακευτική έρευνα) και τη R&D (Έρευνα και Ανάπτυξη) για την παρασκευή και τις υπηρεσίες ποιότητας, καθώς και τις συνολικές λειτουργίες υποστήριξης».

«Το σχέδιο τούτο ενδέχεται να επηρεάσει έως και 720 εργαζομένους της GSK Vaccines στο Βέλγιο, στην πλειονότητά τους υπαλλήλους. Επιπλέον, άλλα 215 συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν πρόκειται να ανανεωθούν», υπογραμμίζει το ίδιο κείμενο.

Η GSK Vaccines διεκδικεί την ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στην παραγωγή εμβολίων και «της επιστημονικής καινοτομίας».

Ανακοινώνοντας σήμερα στο Λονδίνο τα ετήσια αποτελέσματα, η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης κι ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης, που θα συνοδεύει τη διαίρεση των δραστηριοτήτων της, ανάμεσα στον τομέα της παραγωγής σκευασμάτων με κύριο γνώμονα της παθήσεις του ανοσοποιητικού και τον τομέα του γενικού φαρμάκου. Βάσει του σχεδίου αυτού, η εταιρεία φιλοδοξεί να εξοικονομήσει περίπου 800 εκατ. ευρώ έως το 2022, ενώ το συνολικό κόστος εφαρμογής του αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2,8 δισ. ευρώ.