Περίπου 450 εργαζόμενοι βρέθηκαν με κορωνοϊό μέσα λίγους μήνες σε εργοστάσιο της Tesla

Περίπου 450 εργαζόμενοι βρέθηκαν με κορωνοϊό μέσα λίγους μήνες σε εργοστάσιο της Tesla
epa08418151 Tesla's vehicle factory in Fremont, California, USA, 12 May 2020. CEO Elon Musk announced he was defying Alameda County (local officials) coronavirus COVID-19 non-essential business shut-down orders. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Έλον Μασκ άνοιξε ξανά το εργοστάσιο της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας τον Μάιο σε αντίθεση με τις εντολές δημόσιας υγείας.

Περίπου 450 από τους σχεδόν 10.000 εργαζόμενους της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο, ανέφερε χθες η The Washington Post.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Tesla και της κομητείας Αλαμίντα δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της κατάστασης.

Τον περασμένο Μάιο, αφού οι εντολές δημόσιας υγείας απαιτούσαν να κλείσουν οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις στην κομητεία Αλαμίντα, ο Έλον Μάσκ άνοιξε ξανά το εργοστάσιο σε αντίθεση με τους κανονισμούς. Η κομητεία τελικά επέτρεψε στο εργοστάσιο να ξαναρχίσει τις εργασίες μετά από μήνυση της Tesla.

Ένα μήνα αργότερα όμως, αρκετοί υπάλληλοι της Tesla βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό παρά τους ισχυρισμούς του επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας ότι υπήρξαν «μηδενικές εκθέσεις στον κορωνοϊό στο χώρο εργασίας» από τότε που άνοιξε ξανά το εργοστάσιο. Η επιδημία φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν, σύμφωνα με την The Post, η οποία ανέφερε ότι τα δεδομένα της κομητείας Αλαμίντα που ελήφθησαν από το PlainSite, έδειξαν ότι τα κρούσματα στο εργοστάσιο της Tesla αυξήθηκαν σε 125 ενεργά τον Δεκέμβριο.

Η Tesla, σε αντάλλαγμα που της επετράπει να ανοίξει το εργοστάσιο, συμφώνησε να κοινοποιήσει τα δεδομένα περιπτώσεων κορωνοϊού με την κομητεία. Η κομητεία υποστήριξε για σχεδόν ένα χρόνο ότι δεν μπορούσε να δημοσιεύσει τα δεδομένα λόγω του νόμου περί Φορητότητας και Λογοδοσίας για την Ασφάλιση Υγείας, ο οποίος προστατεύει το απόρρητο των πληροφοριών για την υγεία των Αμερικανών.

Το Plainsite μπόρεσε να λάβει τα δεδομένα μετά από δικαστική απόφαση νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με τη The Post.