Περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στο εξωτερικό μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στο εξωτερικό μετά την εισβολή στην Ουκρανία
epa06297097 Spanish Army soldier during a multinational military exercise Silver Arrow in Adazi Military base, Latvia, 29 October 2017. More than 3,500 soldiers from Albania, the USA, Estonia, Italy, Canada, Latvia, the UK, Poland, Slovenia, Spain and Germany participated in the exercise. EPA/Valda Kalnina Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στρατιώτες των ΗΠΑ συνέχισαν να αναπτύσσονται την Παρασκευή στην Ευρώπη, εκεί όπου βρίσκονται ήδη χιλιάδες για να υποστηρίξουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Περίπου 130 στρατιώτες από το 87ο Τάγμα Υποστήριξης Μεραρχίας παρατάχθηκαν με σακίδια μέσα στον τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο Hunter στη Σαβάνα πριν επιβιβαστούν στη ναυλωμένη πτήση τους.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής των ΗΠΑ, Earl “Buddy” Carter, από το Πούλερ της Τζόρτζια. Εθεάθη να «χτυπά με γροθιά» πολλούς από τους στρατιώτες καθώς επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο.

Οι στρατιώτες του τάγματος είναι επιπλέον των εκτιμώμενων 3.800 στρατιωτών από την 3η Μεραρχία Πεζικού που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες από το Φορτ Στιούαρτ, είπε ο αντισυνταγματάρχης Lindsey Elder, εκπρόσωπος της μεραρχίας.

Ο Υποστράτηγος Charles Costanza, διοικητής της 3ης Μεραρχίας Πεζικού, είπε πρόσφατα ότι οι στρατιώτες έχουν εντολή να προετοιμαστούν για παραμονή έξι μηνών στο εξωτερικό, αν και η παραμονή θα μπορούσε να επιμηκυνθεί ή να συντομευθεί ανάλογα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Το Πεντάγωνο έχει στείλει συνολικά περίπου 12.000 φαντάρους από διάφορες βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, με μερικές χιλιάδες ακόμη να σταθμεύουν στο εξωτερικό και να μεταβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η αποστολή των στρατιωτών είναι να εκπαιδεύονται μαζί με στρατιωτικές μονάδες συμμάχων του ΝΑΤΟ σε μια επίδειξη δύναμης με στόχο την αποτροπή περαιτέρω επιθετικότητας από τη Ρωσία. Το Πεντάγωνο τόνισε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ δεν αναπτύσσονται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.