Περισσότερες από 150 επαφές με επιχειρηματίες περιελάμβανε η ελληνική αποστολή στη Σουηδία

Περισσότερες από 150 επαφές με επιχειρηματίες περιελάμβανε η ελληνική αποστολή στη Σουηδία

29 επιχειρήσεις συμμετείχαν σε επιχειρηματικό φόρουμ με τη συνεργασία του Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητηρίου.

Εικοσιεννιά ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή στη Στοκχόλμη που διοργανώθηκε από την ελληνική πρεσβεία στη Σουηδία, σε συνεργασία με το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης εκεί, του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Δημήτρη Μάρδα.

Κύριος στόχος της επίσκεψης του Δ. Μάρδα στη Σουηδία, ήταν η προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου, χαιρέτησε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Σουηδία, Δημήτριος Τουλούμπας και ομιλίες απηύθυναν, εκτός από τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, ο Σουηδός ομόλογός του, Όσκαρ Στένστρομ, ο Dr. Andreas Hatzigeorgiou, Chief Economist του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Στοκχόλμης, ο Ιωάννης Δ. Σαρακάκης, πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, η κυρία Τερέζα Ράιμπεργκ επικεφαλής του Enterprise Europe Network, Företagarna Stockholm και ο Γιαν Μπιόρνουμ, πρόεδρος του Trade Partner Sweden. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπας.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου Ι. Σαρακάκης, στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το επιμελητήριο για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, επεσήμανε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, τονίζοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Ακολούθησαν περισσότερες από 150 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ 29 ελληνικών επιχειρήσεων που ταξίδεψαν στη Στοκχόλμη και σουηδικών επιχειρήσεων από τους κλάδους των τροφίμων και ποτών, των καλλυντικών, του τουρισμού υγείας, της ανάπτυξης ακινήτων και των τεχνολογιών αιχμής.