Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στο πρόγραμμα εθελοντών της FIFA

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στο πρόγραμμα εθελοντών της FIFA
epa08334962 (FILE) - View of the FIFA logo at the FIFA headquarters in Zurich, Switzerland, 29 October 2007 (re-issued on 31 March 2020). The world governing body FIFA will set up a fund to assist competitions and players which have run into financial trouble because of the ongoing coronavirus COVID-19 pandemic, media reports stated on 31 March 2020. EPA/STEFFEN SCHMIDT *** Local Caption *** 52651064 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Αυτή η αύξηση των ατόμων που εγγράφονται στην πλατφόρμα είναι πραγματικά αξιοσημείωτη» δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα εθελοντισμού της FIFA. «Το πρόγραμμα εθελοντών της FIFA είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον αθλητισμό, επιτρέποντας σε όλους όσοι εγγράφονται να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν μέρος σε οποιοδήποτε μελλοντικό τουρνουά της FIFA. Ο αριθμός των εθελοντών έχει αυξηθεί από 100.000 από τον Οκτώβριο του 2021» αναφέρει η ιστοσελίδα της FIFA.

«Αυτή η αύξηση των ατόμων που εγγράφονται στην πλατφόρμα είναι πραγματικά αξιοσημείωτη» δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Η αύξηση των αριθμών δείχνει ότι το εθελοντικό μας πρόγραμμα και η πλατφόρμα μας γίνονται μια πραγματική, παγκόσμια κοινότητα, με απίστευτο ενδιαφέρον να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ αργότερα φέτος. Οι εθελοντές παίζουν βασικό ρόλο σε κάθε τουρνουά της FIFA. Μαζί με την ενέργεια και τα χαμόγελά τους, φέρνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα, δίνοντας το χρόνο και την τεχνογνωσία τους για να εξασφαλίσουν ότι το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Για άλλη μια φορά, οι εθελοντές έδειξαν τη δέσμευσή τους και την αγάπη τους για το άθλημά μας και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες γι’ αυτό».

Η γενική γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, τόνισε: «Για να συνεχίσει να ευδοκιμεί το ποδόσφαιρο, οι εθελοντές είναι απολύτως απαραίτητοι. Μπορούμε να δούμε τη δημοτικότητα και την αγάπη του αθλήματός μας να λάμπει μέσα σε αυτούς τους φανταστικούς εθελοντές. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη κοινότητα και ανυπομονούμε να επεκταθεί περαιτέρω».

Με το Μουντιάλ 2022 να βρίσκεται στον ορίζοντα (21/11-18/12), οι περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στο Κατάρ εκπροσωπούνται έντονα: το 43,2% είναι από την Ασία και το 40,2% από την Αφρική.

Τα αγγλικά είναι η πιο συχνά ομιλούμενη γλώσσα μεταξύ των αιτούντων (94,4%), ενώ το 23,8% μιλάει γαλλικά, το 16,7% ισπανικά και το 3,8% γερμανικά. Σχεδόν οι μισοί εθελοντές – το 48,9%, για την ακρίβεια – μιλούν μια γλώσσα διαφορετική από τις τέσσερις προαναφερθείσες.

Συνολικά, το 53,1% των εθελοντών είναι εργαζόμενοι, ενώ το 34,4% είναι φοιτητές. Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, τα άτομα ηλικίας 24 έως 34 ετών προηγούνται (42,9%) έναντι των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών, που αποτελούν το 36%, ενώ τα άτομα ηλικίας 35 έως 44 ετών αποτελούν το 15,6% και το 5,5% των εθελοντών είναι ηλικίας 45 ετών και άνω.

Οι αιτήσεις-στο volunteer.fifa.com- για το εθελοντικό πρόγραμμα Μουντιάλ 2022 θα κλείσουν την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 23:59. Σχεδόν 20.000 εθελοντές θα εργαστούν στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

«Δισεκατομμύρια άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου αυτόν τον Νοέμβριο. Ως κάτοικοι του Κατάρ, έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε το τουρνουά μέσω του εθελοντισμού. Ήταν εκπληκτικό να βλέπεις τον ενθουσιασμό των υποψηφίων να συμμετάσχουν στην εθελοντική ομάδα», είπε η Δρ Σούζαν Μπόρντεν, υπήκοος ΗΠΑ που ανήκει στην ομάδα που παίρνει συνέντευξη από τους αιτούντες.

Οι συνεντεύξεις θα ολοκληρωθούν έως τις 13 Αυγούστου, όταν το τουρνουά φτάσει στο ορόσημο των 100 ημερών.