Η περιβαλλοντική ευθύνη των επιχειρήσεων και των νέων ηγετών

Η περιβαλλοντική ευθύνη των επιχειρήσεων και των νέων ηγετών

Στόχος του Global Management Challenge είναι οι φοιτητές να αντιληφθούν τα επίπεδα και το βάθος της περιβαλλοντικής ευθύνης που φέρουν οι επιχειρήσεις 

Ανταποκρινόμενο στη σύγχρονες προκλήσεις των επιχειρήσεων και των ηγετών –managers, το Global Management Challenge, ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής, ενσωματώνει για πρώτη φορά από φέτος κριτήρια χάραξης στρατηγικής που εξετάζουν την ευαισθησία των επιχειρήσεων ως προς το περιβάλλον. Είναι μια κίνηση που εστιάζει στην ολοένα αυξανόμενη βαρύτητα των περιβαλλοντικών θεμάτων στον επιχειρηματικό χώρο. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει τους επιχειρηματίες του αύριο και ικανούς επαγγελματίες για την επιχειρηματική αγορά. Εστιάζει στις σύγχρονες πρακτικές και τάσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προτάσσοντας στους φοιτητές που συμμετέχουν ρεαλιστικές και πολυδιάστατες προκλήσεις των σημερινών επιχειρήσεων.

Η εστίαση του διαγωνισμού στην περιβαλλοντική ευθύνη ενισχύεται με τη μέτρηση του αποτυπώματος άνθρακα των εικονικών επιχειρήσεων, καθώς και με τη δυνατότητα επιλογής της ανάπτυξης «πρασίνων προϊόντων». Η νέα περιβαλλοντική σκοπιά της διοίκησης μιας επιχείρησης που καθιερώθηκε φέτος στο GMC, βοηθάει τους φοιτητές να αντιληφθούν τα επίπεδα και το βάθος της περιβαλλοντικής ευθύνης που φέρουν οι επιχειρήσεις στο σύγχρονο περιβάλλον καθώς και να αναγνωρίσουν τη σημαντικότητα των παραγόντων αυτών στη χάραξη της στρατηγικής των επιχειρήσεών τους εικονικά αλλά και στη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Με παράγοντες που εμπλουτίζουν την προσομοίωση του πραγματικού περιβάλλοντος ώστε να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο την αληθινή αγορά, ο διαγωνισμός προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία ολιστικής προσέγγισης του επιχειρηματικού κόσμου για τους φοιτητές που συμμετέχουν.

To Global Management Challenge, είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής με τη συμμετοχή 35 χωρών και παρουσία 35 ετών. Φέρει την διαπίστευση του Ευρωπαϊκού Φορέα European Foundation for Management Development. Στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Ταυτόχρονα, το GMC προσφέρει στους φοιτητές το καινοτόμο πρόγραμμα Μεντόρων των ομάδων, με στόχο τη σύνδεση των νέων φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο. Φέτος το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από τις εταιρείες PwC, Ελληνικά Πετρέλαια, Johnson & Johnson, SONY Hellas, Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον, καθώς και το νεανικό δίκτυο της πρωτοβουλίας World Economic Forum, Global Shapers Athens Hub. Χορηγοί του 9ου διαγωνισμού Ελλάδας καθώς και της ελληνικής αποστολής στο Διεθνή Τελικό είναι οι Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον.

1/6

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε ακόμη: Έρχεται το πρώτο «πράσινο» Startup Weekend