Pet City και ΙΕΚ ΣΒΙΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Pet City και ΙΕΚ ΣΒΙΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας τα επαγγέλματα του μέλλοντος
Μεγάλη ζήτηση για φροντιστές ζώων συντροφιάς και pet grooming.

Τη νέα εποχή στην φροντίδα των ζώων συντροφιάς συνδιαμορφώνουν τα Pet City, ο κορυφαίος pet specialty retailer στην Ελλάδα και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, η πρώτη σχολή επαγγελμάτων υγείας στην Ελλάδα, χάρη σε μια νέα στρατηγική συνεργασία, η οποία στόχο έχει την αναβάθμιση του κλάδου, αλλά και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας με επαγγέλματα που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Ενώνοντας τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης, τα Pet City ενσωματώνουν καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες στα καταστήματά τους, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους απόφοιτους του ΙΕΚ ΣΒΙΕ να ασκηθούν σε πραγματικά περιστατικά και να εργαστούν σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον.

Έχοντας κοινά ιδανικά φιλοζωίας, το κεντρικό μήνυμα με το οποίο βγαίνουν στην αγορά είναι : «εκπαιδεύοντας με πάθος δουλεύοντας με αγάπη».

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Δ/ντης των ΙΕΚ ΣΒΙΕ, ο όμιλος που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1967, προσφέρει άμεση και ουσιαστική σύνδεση της εξειδικευμένης κατάρτισης με την αγορά εργασίας, ενώ μέσα από το κέντρο δια βίου μάθησης τρέχουν πάνω από 100 προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης.

«Βοηθός κτηνιάτρου και φροντιστής ζώων συντροφιάς, καθώς επίσης και το πρόγραμμα pet grooming, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο. Μέσα από την σύμπραξη με τα Pet City, δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης για κάθε απόφοιτο στα καταστήματα της αλυσίδας, προκειμένου να στελεχώσουν τα κτηνιατρεία και τα κομμωτήρια του ομίλου. Αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία, είναι μια επιβεβαίωση της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτική εκπαίδευση και εξέλιξη των αποφοίτων μας σε περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινάκης.

Στο πλαίσιο αυτής της ισχυρής συνεργασίας, στόχος είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, μέσω ενός οικοσυστήματος που περιλαμβάνει κτηνιατρικές και καλλωπιστικές υπηρεσίες, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού πλάνου των Pet City για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος απόλυτης εμπειρίας φροντίδας και ευζωίας, τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους pet parents. Η πολιτική ανάπτυξης του οικοσυστήματος αυτού υπογραμμίζει την αξία της συνεχούς εξέλιξης και της ποιοτικής εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας το μέλλον της εταιρικής φιλοσοφίας και της φροντίδας των ζώων. Έτσι, δημιουργείται ένα δίκτυο υπηρεσιών που θα καλύπτει πανελλαδικά τις ανάγκες των κατοικιδίων και των κηδεμόνων τους. Το οικοσύστημα αυτό των υπηρεσιών, με την υπογραφή Pet City, στοχεύει στο να προσφέρει μία ολιστική λύση για την φροντίδα των ζώων συντροφιάς, διασφαλίζοντας ακόμα υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και τη μέγιστη προσοχή σε κάθε ανάγκη τους.

Ενίσχυση του δικτύου με 20 νέα καταστήματα

«Είμαστε η μεγαλύτερη εξειδικευμένη αλυσίδα κατοικίδιων στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε το 1996 στον χώρο της λιανικής και το 2021 πραγματοποιήθηκε η εξαγορά μας από την BC Partners και από τα 75 καταστήματα έχουμε πλέον περάσει σε 94, με flagship καταστήματα νέας γενιάς και ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου» τόνισε ο Γιάννης Γαβριηλίδης, CEO της Pet City, προσθέτοντας πως ο στόχος που έχει τεθεί είναι μέσα στο 2024 να ενταχθούν υπηρεσίες κτηνιατρικού και grooming σε 49 καταστήματα και να προστεθούν στο δίκτυο επιπλέον 20 νέα.

Αναφερόμενος στις ημέρες υιοθεσίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή εθελοντών και ανθρώπων που έχουν αγκαλιάσει την εν λόγω πρωτοβουλία η οποία μεταφράζεται σε συνεργασία με περισσότερες από 18 φιλοζωικές και στην εξεύρεση στέγης και οικογένειας σε πάνω από 4 εκατομμύρια αδέσποτα.

«Είμαστε παρόντες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης – φωτιές, πλημμύρες – δυστυχώς η Ελλάδα είναι επιρρεπής σε τέτοια φαινόμενα, όμως τόσο οι εθελοντές, όσο και οι εργαζόμενοι του Pet City βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με το που συμβαίνει ένα περιστατικό».

Ο κ. Γαβριηλίδης μίλησε για εξανθρωπισμό των κατοικίδιων, για την τάση που παρατηρείται ως προς την απόκτηση μικρών ζώων, αλλά και για το προσωπικό στοίχημα που έχει θέσει και αφορά στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με ολιστική προσέγγιση για τη σωστή φροντίδα των κατοικίδιων. Αποκάλυψε δε ότι ήδη βρίσκονται σε λειτουργία 4 εκπαιδευτικά κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα Pet City, στο πλαίσιο του επενδυτικού τους πλάνου ύψους 40 εκ. ευρώ, έχουν ήδη προχωρήσει στην δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων, και μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν φτάσει τα 40 σημεία συνολικά. Παράλληλα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία 2 υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων Pet City, όπου θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, και σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών Grooming και των Κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.

Αντίστοιχα, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, με την πολυετή και βαθιά γνώση στις σπουδές του τομέα υγείας, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς, δημιούργησε 2 εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών υψηλής ζήτησης, με επίκεντρο τα αντικείμενα της φροντίδας και του καλλωπισμού των ζώων συντροφιάς.

Το πρώτο από αυτά, το πιστοποιημένο, ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς”, αναδεικνύεται ως πρωτοπόρο στον κλάδο. Υποστηριζόμενο από την πρώτη Σχολή Υγείας στην Ελλάδα και τον Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ACTA), το πρόγραμμα εγγυάται μια ολοκληρωμένη επιμόρφωση, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος, με την αξιοποίηση υπερσύγχρονων υποδομών και εξοπλισμού, μέσα από 180 ώρες θεωρίας και 120 ώρες πρακτικής άσκησης. Παράλληλα, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pet Grooming (“Kαλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς”), που φέρει τη σφραγίδα των δύο κορυφαίων οργανισμών, είναι ένα 4μηνο πρόγραμμα, σχεδιασμένο σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, το οποίο αναπτύσσεται μέσα από 40 ώρες θεωρίας και 80 ώρες πρακτικής άσκησης. Οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δικτύου Pet City, υπό την επίβλεψη senior groomers, αναπτύσσοντας γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: