Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας

Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας
Áðü. ôçí ðáñïõóßáóç ôçò íÝáò éíôåñíåôéêÞò ðýëçò ôçò e-go, "ÐÞãáóïò Interactive", 15 Ìáñôßïõ 2001. Óôçí öþôï ï Ã. Ìðüìðïëáò ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐÁÍÔÅËÇÓ ÓÁÚÔÁÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο γνωστός εκδότης Γιώργος Μπόμπολας. Η επιχειρηματική του πορεία σε κατασκευές, ενέργεια και ΜΜΕ.

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο γνωστός εκδότης κι επιχειρηματίας, Γιώργος Μπόμπολας σε ηλικία 95 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του επήλθε σήμερα το πρωί, ενώ βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική όπου και νοσηλευόταν προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, καταλήγοντας ωστόσο μέσα στο νοσοκομείο.

Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Ο ίδιος συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ.

Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής. Έτσι αναγκαστικά στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή» με βασικό συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.

Οι δραστηριότητές του επικεντρώθηκαν στις κατασκευές, την ενέργεια και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πιο συγκεκριμένα τις εταιρείες Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999 και Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019, έπειτα από την εξαγορά του σταθμού εξολοκλήρου από την Alter Ego Mass Media Α.Ε., του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη), οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία (έως το 2017), και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.

Επιπλέον κατείχε ποσοστό του Καζίνο της Πάρνηθας, καθώς και ποσοστά στην Αττική Οδό και τα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Πηγή: News247.gr