Πέθανε ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας, Παναγιώτης Νίκας

Πέθανε ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας, Παναγιώτης Νίκας

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων.

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Νίκας, ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS».

Ήταν γεννημένος το 1932 στη Λακωνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή θα γίνει στην Σπάρτη.

Η εταιρία “NIKAS” που ξεχωρίζει εδώ και 50 χρόνια για τα προϊόντα της, είναι γνωστή στη θύμισή μας με το σύνθημα «Βλέπεις Νίκας είναι καλό».

«Η NIKAS ξεκίνησε το 1966, με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια. Σήμερα, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει όχι μόνο ποιοτικά, αλλά και ασφαλή αλλαντικά. Μια εταιρεία που βρίσκεται στο καθημερινό τραπέζι με νόστιμα, ποιοτικά και πρωτοποριακά προϊόντα για όλη την οικογένεια και όλες τις στιγμές, ακολουθώντας πιστά την παράδοση» αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της αλλαντοβιομηχανίας για το όραμα του ιδρυτή της.

Τα πρώτα βήματα της αλλαντοβιομηχανίας έγιναν το 1966 όταν ο Παναγιώτης Νίκας, δημιούργησε την πρώτη του εταιρεία.

Το 1970 αποκτούνται ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ένα χρόνο αργότερα ξεκινά η «επίσημη» δραστηριοποίηση της Π. Γ. ΝIΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Το 1991 η εταιρεία εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αντλεί κεφάλαια ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ το 1992 πραγματοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. ευρώ. Προχωρά στην κατασκευή πρότυπης παραγωγικής μονάδας στον Άγιο Στέφανο και το 1997 ιδρύει εταιρείες παραγωγής και διάθεσης αλλαντικών στην Βουλγαρία και Σκόπια.

Η περίοδος 1998-2000 χαρακτηρίζεται από συνεχείς εξαγορές, νέες επενδύσεις και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αποκτάται η κυπριακή εταιρεία «Αλλαντικά Γρηγορίου», η επίσης κυπριακή «Κ&L Snack Foods», πραγματοποιείται η είσοδος στον κλάδο του νωπού και κατεψυγμένου κρέατος με την εξαγορά του 60% της «BOSS Α.Ε»», εξαγοράζεται ποσοστό 37,65% της εταιρείας «Εστιατόρια-Ζαχαροπλαστεία Διόνυσος-Ζόναρς», αποκτάται το 55% της βορειοελλαδίτικης αλλαντοποιίας «Ανανιάδης» και το 42,22% της «Ελληνικός Γύρος».

Συγχρόνως εισέρχεται και σε παρεμφερείς τομείς όπως η βιολογική κτηνοτροφία μέσω της «Βιοφάρμα Πελοποννήσου», ιδρύεται η εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης ελαίων και ελαιόλαδου «Αλέα» στην Λακωνία ενώ εξαγοράζονται δυο τυροκομικές μονάδες στην Θήβα και Πάτρα και ιδρύεται ακόμη μια στο ∆οµοκό. Συγχρόνως αποφασίζεται η είσοδος στην αγορά των ΗΠΑ μέσω της «Nikas USA».

Σε ηλικία 71 ετών ο Παναγιώτης Νίκας αποφασίζει τον Νοέμβριο του 2003 να πουλήσει το 49,92% της εταιρείας του στην CGI Food Enterprises, συμφερόντων της Global Finance, έναντι 60,6 εκατ. ευρώ.

H ανακοίνωση της Νίκας

Η Διοίκηση της εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 03/09/2017, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στη Λακωνία το 1932 και με όραμα τη δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια, το 1966 ίδρυσε την εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει γευστικά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα.

Η εταιρεία εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας, Παναγιώτη Νίκα θα προχωρήσει στη δωρεά του ποσού 3.000 Ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του «Χαμόγελου του Παιδιού».