Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος
Ο Φίλιππος Πετσαλνικος μιλά στο 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019. Πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Στο συνέδριο συμμετέχουν τα μέλη της Κ.Ο.Ε.Σ, οι εκλεγμένοι σύνεδροι του προηγούμενου Συνεδρίου ΠΑ.ΣΟ.Κ του 2015 καθώς και οι σύνεδροι μέλη ΠΑ.ΣΟ.Κ του 2ου Συνεδρίου Κινήματος Αλλαγής του 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θλίψη στον πολιτικό κόσμο της χώρας προκαλεί ο θάνατος του Φίλιππου Πετσάλνικου σε ηλικία 70 ετών.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Φίλιππος Πετσάλνικος σε ηλικία 70 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνήσεις του έδινε μάχη τους τελευταίους μήνες με τη λευχαιμία. Κατέληξε νοσηλευόμενος στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος, δικηγόρος στο επάγγελμα, εκλεγόταν βουλευτής συνεχώς από το 1985 μέχρι και το 2012.

Έκανε σπουδές Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στα Νομικά και τα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, στη Γερμανία. Για να εξασφαλίζει πόρους για τις σπουδές του, εργάστηκε σε διάφορα εργοστάσια.

Κατά τη διαμονή του στη Γερμανία ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Ήταν παντρεμένος με τη Μαριέλε Μπίντεχντικ με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπήρξε πρόεδρος της Βουλής από το 2009 μέχρι το 2012.

Μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα και απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, η κηδεία του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, θα γίνει δημοσία δαπάνη.