Πέτρος Φιλιππίδης: Τρία χρόνια με αναστολή – Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο

Πέτρος Φιλιππίδης: Τρία χρόνια με αναστολή – Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο
Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού σε βάρος δύο γυναικών και του βιασμού σε τετελεσμένη μορφή κατά ακόμα μιας γυναίκας, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Ο εισαγγελέας ζήτησε να δεχθεί το δικαστήριο και τα δύο, αναφέροντας για τον σύννομο βίο.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το ΜΟΕ στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3. Η μειοψηφία, δύο ένορκοι και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τη μία πράξη και δύο για την άλλη.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος η απόφαση για την μη αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων ελήφθη ομόφωνα.

Νωρίτερα η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά στον Πέτρο Φιλιππίδη μετά την απόφαση ενοχής του, που έλαβαν ομόφωνα οι δικαστές του ΜΟΕ.

Κατά την υπεράσπιση πρέπει να αναγνωριστεί στον καλλιτέχνη, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να δεχθεί το δικαστήριο και τα δύο, αναφέροντας για τον σύννομο βίο, ότι εφόσον δεν είχε καταδικαστική απόφαση πριν το 2010 και πριν το 2014, το δικαστήριο πρέπει να δεχθεί ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο. Όσο για την μετέπειτα καλή συμπεριφορά ο κ. Καραφλός είπε πως ο καταδικασθείς ηθοποιός «έχει ηθικά μεταστραφεί, παρότι δεν ομολόγησε» και συμπλήρωσε: «Να δοθεί και αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δηλώσεις των δικηγόρων των δύο γυναικών για την καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Αισθάνομαι ανακουφισμένη και δικαιωμένη» δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΕ, η μία από τις δύο γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για δύο απόπειρες βιασμού συναδέλφων του, έφυγε από το Εφετείο με τους συνηγόρους του, χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Από την πλευρά της Υποστήριξης της κατηγορίας, οι δηλώσεις που έγιναν αφορούσαν κυρίως την ικανοποίηση τους για το μήνυμα που έστειλε η Δικαιοσύνη με την απόφαση της σε μία εμβληματική υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησαν τις παθούσες, Ανδρέας Βαγγόπουλος:

«Η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε με μια ομόφωνη ηχηρή απόφαση και με ομόφωνη απόρριψη ελαφρυντικών περιστάσεων. Είναι μια απόφαση σημαντική, ένα ηχηρό μήνυμα με το οποίο αναγνώρισε η ελληνική δικαιοσύνη ότι όποια μορφή κατάχρησης εξουσίας και έμφυλης βίας δεν είναι ανεκτή. Έσπασε η σιωπή, δόθηκε η ελευθερία στα θύματα να σπάσουν την σιωπή τους».

Ο Αλέξανδρος Μίντζιας, επίσης εκ των συνηγόρων Υποστήριξης της κατηγορίας, είπε στους δημοσιογράφους:

«Μετά από πέντε χρόνια και εξήντα συνεδριάσεις φτάσαμε στο τέλος μιας ιδιαίτερης υπόθεσης. Υπάρχουν μηνύματα ηχηρά από τη Δικαιοσύνη. Είχα πει στην αγόρευσή μου πως οι γυναίκες αυτές δεν ήρθαν για εκδίκηση, μόνο για δικαίωση. Δεν ήταν στόχος να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή ο κατηγορούμενος, αλλά η Δικαιοσύνη να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Η ποινή δεν είναι υψηλή αλλά η ελάχιστη που του δόθηκε, αλλά τέτοιες αποφάσεις σε κάνουν να νιώθεις ότι υπηρετείς αυτόν τον τόπο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: