Πέτρος Κόκκαλης: Κάποιος που ασχολείται με επιχειρήσεις μπορεί να είναι αριστερός

Πέτρος Κόκκαλης: Κάποιος που ασχολείται με επιχειρήσεις μπορεί να είναι αριστερός
Ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Πέτρος Κόκκαλης στη συνέντευξη Τύπου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τις δικές του απαντήσεις έδωσε με συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης "Κόσμος".

“Δεν επιλέγουμε ούτε τους γονείς μας, ούτε τους προγόνους μας, ούτε την τάξη μας” ενώ κάποιος που ασχολείται με επιχειρήσεις “μπορεί να είναι αριστερός” αναφέρει σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Πέτρος Κόκκαλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης “Κόσμος”.

Δηλώνει ότι ο ίδιος δεν έχει “καμία offshore ούτε στον Παναμά, ούτε πουθενά”, εκφράζει την υπερηφάνειά του για την οικογένειά του “τον παππού, τον πατέρα και τη μητέρα μου”, προσθέτοντας ότι “η λάσπη που εκτοξεύεται δεν συνάδει με ένα κόμμα του μεγέθους της ιστορίας της ΝΔ, ούτε με τη λογική μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, όπου κάθε άνθρωπος κρίνεται ως προσωπικότητα και όπου το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει, πολλώ δε μάλλον όταν όλα αυτά έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη”.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι το τεκμήριο αθωότητας “φυσικά και πρέπει να ισχύει και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ο οποίος) δεν μπορεί να κατηγορείται ως χονδρέμπορος ναρκωτικών, είναι εξίσου απαράδεκτο εφόσον δεν έχει βγει καμιά απόφαση περί αυτού”.

Ο κ. Κόκκαλης είπε ότι η κατάσταση στον συνδυασμό “Πειραιάς-Νικητής”, από τον οποίο αποχώρησε, έχοντας προηγουμένως κάνει απολογισμό του έργου του και αρνούμενος να προβεί “σε δήλωση μετανοίας, δηλαδή δήλωση φρονημάτων που μου ζήτησε ο συνδυασμός”, δεν είναι ίδια με το 2014.

“Υπάρχει μια ακραία πολιτικοποίηση. Εγώ δεν μπορώ να ασκώ πολιτική σύμφωνα με το πως ξυπνάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και με ποιόν θέλει να τσακωθεί” αναφέρει, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως, εν τέλει, η κατά καιρούς συνεργασία του με τον Β. Μαρινάκη δεν υπήρξε ποτέ καλή.

Ο Π. Κόκκαλης υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι ο Ολυμπιακός “δεν είναι πολιτικό κόμμα” και ότι “ουδέποτε στην ιστορία του ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε μια πολιτική απόχρωση, δεν στρατοπέδευσε απέναντι σε μια πολιτική διακυβέρνησης, η οποία, εν τέλει, είναι επιλογή του ελληνικού λαού”.

Είπε ότι η πολιτική κίνηση “Κόσμος” “συνδέεται και υιοθετεί το πρόγραμμα των 17 παγκόσμιων στόχων του ΟΗΕ στην ολότητά του και αυτό το πρόγραμμα είναι ο μοναδικός οδηγός μας” και τονίζει “θέλω το συγκεκριμένο πολιτικό μας πρόγραμμα να ακουστεί στην Ευρωβουλή, η οποία θα είναι, επί της ουσίας, η περισσότερο πολιτική όλων των τελευταίων δεκαετιών”.

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε, μεταξύ άλλων, “είναι ένα κόμμα-φαινόμενο που εντάσσεται στη μακρά εκσυγχρονιστική πορεία της ελληνικής Αριστεράς. Κλήθηκε να κυβερνήσει μια χώρα που το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό την είχε οδηγήσει σε οικτρή κατάσταση, την κράτησε όρθια”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ