Πέτσας: Έρχεται χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις

Πέτσας: Έρχεται χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις
Ένας ηλικιωμένος άνδρας φοράει μάσκα προσώπου, έξω από την υπαίθρια αγορά Καπάνι, στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. Στην Ελλάδα είναι σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απογοητευτική η σημερινή εικόνα συγκεντρωμένων ηλικιωμένων έξω από τράπεζα χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο- Παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι νέες απογοητευτικές εικόνες μη τήρησης των μέτρων προστασίας των πολιτών έκαναν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποκαλύψει ότι εξετάζεται η χρονική οριοθέτηση των εξόδων των πολιτών.

Μετά την έναρξη εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, την Δευτέρα, 23 Μαρτίου, στο οποίο οι Έλληνες προσπαθούν ακόμη να προσαρμοστούν, με την πλειονότητα να συμμορφώνεται προς τους κανονισμούς, μία δυσάρεστη εικόνα που ήρθε σήμερα στην δημοσιότητα έκανε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα να αποκαλύψει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα μέτρα να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε το πρωί της Τρίτης μία όχι και τόσο ελπιδοφόρα εικόνα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά.

Όπως απεικονίζεται και στο βίντεο, δεκάδες ηλικιωμένοι περίμεναν έξω από το υποκατάστημα, χωρίς να τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας, όπως τονίζουν οι ειδικοί. Οι περισσότεροι είπαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στήθηκαν στην ουρά για να εισπράξουν την σύνταξή τους από το ταμείο της τράπεζας.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις όπου ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στην ουρά μπήκαν ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου στην τράπεζα.

Περίπου 20 λεπτά μετά τις πρώτες εικόνες από την επικίνδυνη ουρά έκανε την εμφάνισή του ένα περιπολικό και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έκαναν αυστηρές συστάσεις στους παρόντες, ενώ παράλληλα έκαναν έλεγχο και στο αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να βρίσκονται έξω από την τράπεζα.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω τράπεζα λειτουργούν δύο ταμεία για λόγους ασφαλείας, με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες στην ουρά να τηρήσουν τους κανόνες ασφαλείας.

Λίγο αργότερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», τόνισε ο κ. Πέτσας. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε και τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Το συγκεκριμένο μέτρο στόχο έχει να περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι, στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως στο sms.