Πέτσας για γενικό lockdown: Όλα είναι στο τραπέζι

Πέτσας για γενικό lockdown: Όλα είναι στο τραπέζι
Ο υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσέρχεται για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα γενικό lockdown αφήνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη σκιά των νέων έκτακτων μέτρων που τίθενται από σήμερα σε ισχύ στην Αττική.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα είναι ψεύτοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις της υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία».

Έκανε λόγο για ανησυχητική έξαρση των κρουσμάτων διεθνώς επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το lockdown, αλλά υπογραμμίζοντας «θέλουμε όμως πάνω απ΄όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει».

«Δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι» πρόσθεσε.