Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατικοποίηση των νησιών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Φρένο» στις ορέξεις της Τουρκίας για αποστρατιωκοποίηση ελληνικών νησιών βάζει η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να τονίζει ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δε συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Παράλληλα σημειώνει ότι στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος, ενώ ανέφερε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «είμαστε συντονισμένοι με την Κύπρο σε όλα τα θέματα».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως το έχει ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός ότι για να υπάρξει επικοινωνία χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει το εισόδημα όλων όσων έχουν πληγεί και για όσο χρειαστεί.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην ξεφύγει η κατάσταση και έκανε έκκληση στους πολίτες να στηρίζουν τα μέτρα.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο κ Πετσας εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων – με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ – υπέρ των καταλήψεων

Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ έξω τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά άρθρα