Πέτσας : «Ο συγχρωτισμός μπορεί να γίνει η γιορτή για τον ιό»- Τι είπε για τα ρεβεγιόν

Πέτσας : «Ο συγχρωτισμός μπορεί να γίνει η γιορτή για τον ιό»- Τι είπε για τα ρεβεγιόν
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλά κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Αθήνα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ας μην παίξουμε με τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Ας παίξουμε άμυνα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση σε πολλές χώρες της Ευρώπης εξαιτίας του κορωνοϊού, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως όσοι έρχονται μάλιστα από την Βρετανία θα μένουν σε καραντίνα 7 ημερών εξαιτίας της μετάλλαξης στον ιό που έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Ο συγχρωτισμός μπορεί να γίνει γιορτή για τον ιό και όχι για εμάς», είπε ο Πέτσας σχετικά με το ρεβεγιόν, τονίζοντας πως θέλουμε να πάμε το μπροστά και όχι πίσω.

Ας μην παίξουμε με τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Ας παίξουμε άμυνα, είπε.

Οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και την επομένη θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς, ενώ θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι στις δομές φροντίδας και στις συνέχεια στους πάνω των 65 ετών.

Στις επτά ημέρες η καραντίνα για ταξιδιώτες από Βρετανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αύξηση των ημερών κατ΄οίκον απομόνωσης για όσους έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία. «Αύξηση των ημερών κατ οίκον απομόνωσης σε 7 από 3, που ίσχυε μέχρι σήμερα, για όλους όσοι εισέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε η κυβέρνηση», γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.