Πέτσας: Το νέο κύμα της πανδημίας θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη θέση πως το νέο κύμα της πανδημίας θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους και όχι την οικονομία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στα ραντεβού για εμβολιασμό, ο κ.Πέτσας είπε πως ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός τις τελευταίες 10 ημέρες, αν και σημείωσε πως «ο χρόνος είναι αντίπαλος μας σε αυτή την συγκυρία, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».

Ερωτηθείς για τη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου σχετικά με τις απολύσεις ανεμβολίαστων πολιτών, είπε πως μένει στην ανασκευή της δήλωσης στην οποία προχώρησε η ίδια, αναφέροντας ότι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρους κανόνες για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Υπάρχει πρόβλημα αν στα νοσοκομεία το υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με τα συλλαλητήρια των αντιεμβολιστών, υπογράμμισε ότι «είναι ανησυχητική η εικόνα για τους ίδιους» και πρόσθεσε ότι «το ποσοστό των αντιεμβολιαστών δεν είναι αποτρεπτικό για να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

«Έχουμε συμμάχους και την κοινωνία και την Εκκλησία στην προσπάθεια του εμβολιασμού.

Με όσους έχω μιλήσει κανείς δεν είναι απέναντι.

Το θέμα των μοναστηριών το βλέπουμε και ψάχνουμε λύσεις» ανέφερε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι «αν υπάρχει νέο κύμα πανδημίας θα πλήξει τους ανεμβολίαστους όχι την οικονομία».