Pfizer: Από τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο για έγκριση το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Pfizer: Από τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο για έγκριση το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
epa08172747 (FILE) - A view of companu signage at Pfizer's headquarters in New York, New York, USA, 11 July 2018 (reissued 28 January 2020). New York-based Pfizer Inc. is to release their 4th quarter 2019 results on 28 January 2020. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το εν λόγω χρονοδιάγραμμα θα καταστήσει το εμβόλιο ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα εμβόλια στον κόσμο.

Του Jeff Sutherland, Bloomberg

Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE δήλωσαν ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 που αναπτύσσουν από κοινού βρίσκεται σε καλό δρόμο για υποβολή για αξιολόγηση από τις αρχές τον Οκτώβριο, καθώς κυκλοφόρησαν πρόσθετα δεδομένα από μια μελέτη σε αρχικό στάδιο.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι επιδείχθηκε καλή ανοχή στο εμβόλιο, με ήπιο έως μέτριο πυρετό σε λιγότερο από το 20% των συμμετεχόντων. Οι εταιρείες συνεχίζουν να αναλύουν δεδομένα από τις δοκιμές της Φάσης 1 στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, όπως ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Η επιβεβαίωση του στόχου τους για τον Οκτώβριο, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, βοήθησε στην άνοδο των futures του δείκτη S&P 500 νωρίς την Παρασκευή, αποτελώντας καλά νέα αναφορικά με τις προσπάθειες εμβολιασμού που μπορεί να βάλουν ένα τέρμα στην απειλή των  καταστροφικών lockdown.

Το χρονοδιάγραμμα θα καταστήσει το εμβόλιο ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα εμβόλια στον κόσμο. Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι ένα εμβόλιο θα εγκριθεί για χρήση έως το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, μια κίνηση που μπορεί να δώσει στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ νέο προβάδισμα στις εκλογές.

Η Pfizer και η BioNTech τον περασμένο μήνα κατέληξαν σε συμφωνία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή αρχικά 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να εξασφαλίσουν προμήθειες των υπό ανάπτυξη εμβολίων που βρίσκονται ακόμα σε δοκιμές, με την ελπίδα να σταθεροποιηθούν οι τοπικές οικονομίες και να σταματήσει η εξάπλωση του ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 800.000 ανθρώπους παγκοσμίως.