Philip Morris International: Τι αποκάλυψε στους επενδυτές για το 2021

Philip Morris International: Τι αποκάλυψε στους επενδυτές για το 2021
epa03889872 A company sign is seen outside the international headquarters of the US tobacco company Philip Morris, in Lausanne, Switzerland, 30 September 2013. Philip Morris announced the same day that it would cut its Switzerland workforce by 170 jobs. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανώτερη διοίκηση της Philip Morris International παρουσίασε τις εταιρικές στρατηγικές και τις αναπτυξιακές προοπτικές σε μια εικονική συνάντηση επενδυτών, η οποία μεταδόθηκε από το Κέντρο Λειτουργιών στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Τα Highlights της Ημέρας Επενδυτή

Η εταιρεία:

• Επιβεβαιώνει την πρόβλεψη diluted EPS για το σύνολο του 2021 που δημοσιοποίησε στις 4 Φεβρουαρίου, στο εύρος από 5,90 έως 6,00 δολάρια, στις τότε συναλλαγματικές ισοτιμίες, που αντιπροσωπεύει μια προβλεπόμενη αύξηση από 14% έως 16% περίπου, έναντι του δημοσιοποιημένου diluted EPS 5,16 δολαρίων το 2020.

• Παρέχει στόχους για την περίοδο 2021-2023, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών εσόδων και της προσαρμοσμένης συνολικής ετήσιας οργανικής ανάπτυξης diluted EPS άνω του 5% και του 9%, αντίστοιχα, και όγκου πωλήσεων θερμαινόμενων μονάδων καπνού για το 2023 που κυμαίνεται μεταξύ 140 και 160 δισεκατομμυρίων μονάδων.

• Ανακοινώνει την προγραμματισμένη κυκλοφορία του IQOS ILUMA, της επόμενης γενιάς των προϊόντων IQOS με θέρμανση αντί της καύσης που χρησιμοποιούν τεχνολογία επαγωγής SmartcoreTM, για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

• Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το IQOS VEEV, το προϊόν e-vapor τεχνολογίας MESH, σε περισσότερες από 20 αγορές φέτος.

• Αναμένει να εκμεταλλευτεί εμπορικά το IQOS σε συνολικά 100 αγορές έως το τέλος του 2025, από 64 αγορές στο τέλος του 2020.

• Αυξάνει τις προσδοκίες για το 2025 για τη συμβολή των προϊόντων της χωρίς καπνό στα συνολικά καθαρά έσοδα της εταιρείας σε περισσότερο από 50%, σε σύγκριση με ένα εύρος από 38% έως 42% προηγουμένως.

• Ανακοινώνει τον στόχο της για καθαρά έσοδα τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από προϊόντα «πέρα από τη νικοτίνη» το 2025.

• Πιστεύει ότι με τα σωστά ρυθμιστικά πλαίσια, τον διάλογο και την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, οι πωλήσεις τσιγάρων μπορούν να τερματιστούν εντός 10 έως 15 ετών σε πολλές χώρες.

«Σε μόλις πέντε χρόνια, έχουμε μετασχηματίσει σε βάθος την εταιρεία μας, μεταμορφώνοντας το IQOS σε μια από τις κορυφαίες 5 παγκόσμιες μάρκες νικοτίνης – με σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα και πάνω από 17 εκατομμύρια χρήστες σε 64 αγορές – διατηρώντας παράλληλα την ηγετική μας θέση στη διεθνή κατηγορία τσιγάρων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, André Calantzopoulos.

«Ξεκινάμε τώρα την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, μεταβαίνοντας περαιτέρω σε μια καλύτερη, πιο βιώσιμη δραστηριότητα, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη της κατηγορίας προϊόντων χωρίς καπνό και αξιοποιώντας το κορυφαίο εμπορικό μας μοντέλο, το οποίο θέτει τον καταναλωτή στο επίκεντρο, για να στρέψει περισσότερους ενήλικες καπνιστές στα προϊόντα μας χωρίς καπνό».

«Αυτή η επόμενη φάση ανάπτυξης υποστηρίζεται από το απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την προγραμματισμένη κυκλοφορία του IQOS ILUMA – της επόμενης γενιάς του προϊόντος IQOS με θέρμανση χωρίς καύση που διαθέτει μια νέα τεχνολογία επαγωγής εσωτερικής θέρμανσης – κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου αυτού του έτους».

«Όπως σκιαγραφείται σήμερα, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξαιρετική ανάπτυξη στα μικτά και τα καθαρά έσοδα, καθώς και ισχυρές αποδόσεις στους μετόχους. Στοχεύουμε πλέον να είμαστε μια εταιρεία της οποίας η πλειοψηφία των προϊόντων θα είναι χωρίς καπνό έως το 2025, ένα σημαντικό ορόσημο ως προς τη φιλοδοξία μας να παραδώσουμε ένα μέλλον χωρίς καπνό, προς όφελος των ενηλίκων που διαφορετικά θα συνέχιζαν να καπνίζουν, την κοινωνία, την εταιρεία και τους μετόχους μας».

Στόχοι & Παραδοχές για την περίοδο 2021-2023

Η εταιρεία ανακοίνωσε τους ακόλουθους βασικούς στόχους που σχετίζονται με την τριετή περίοδο από το 2021 έως το 2023:

• Καθαρά έσοδα και προσαρμοσμένη diluted ετήσια οργανική ανάπτυξη EPS άνω του 5% και 9%, αντίστοιχα.
• Περίπου το 40% των συνολικών καθαρών εσόδων από προϊόντα χωρίς καπνό το 2023.
• Ετήσιο όγκο παραγγελιών θερμαινόμενων μονάδων καπνού από 140 έως 160 δισεκατομμύρια μονάδες το 2023.
• Περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια εξοικονόμηση μικτού κόστους έως το 2023 (σε σύγκριση με τη βάση κόστους του 2020).
• Μια μέση ετήσια αύξηση των προσαρμοσμένων περιθωρίων λειτουργίας τουλάχιστον 150 μονάδων βάσης σε οργανική βάση.
• Περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών λειτουργικών ταμειακών ροών κατά την τριετία με τις ισχύουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.
• Εκτιμώμενες ετήσιες κεφαλαιουχικές δαπάνες περίπου 0,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία κοινοποίησε τις ακόλουθες βασικές παραδοχές σχετικά με την τριετή περίοδο από το 2021 έως το 2023:

• Εκτιμώμενη συνολική ετήσια μείωση του όγκου της διεθνούς βιομηχανίας για τσιγάρα και θερμαινόμενες μονάδες καπνού από 1% έως 2%, εξαιρουμένης της Κίνας και των ΗΠΑ.
• Γενικά σταθερό συνολικό όγκο παραγγελιών μονάδων τσιγάρου και θερμαινόμενου καπνού για την PMI κατά την περίοδο.
• Πραγματικός φορολογικός συντελεστής, εξαιρουμένων των ξεχωριστών φορολογικών γεγονότων, περίπου 22% κάθε χρόνο.
• Καμία επαναγορά μετοχών δεν αντικατοπτρίζεται στους στόχους ανάπτυξης για την περίοδο.