Philips: «Πωλητήριο» στο τμήμα οικιακών συσκευών;

Philips: «Πωλητήριο» στο τμήμα οικιακών συσκευών;

Στα ιατρικά μηχανήματα στρέφει το ενδιαφέρον της και τα επενδυτικά κεφάλαια η ολλανδική εταιρεία, μετά από ένα τρίμηνο που δεν ενθουσίασε.

Την πώληση της δραστηριότητας που αφορά τις συσκευές κουζίνας εξετάζει η Royal Philips, η οποία αποφέρει 2,3 δισ. ευρώ από πωλήσεις, ως μέρος της αναδιαμόρφωσης της ολλανδικής εταιρείας και της μετατόπισης του ενδιαφέροντος στον ιατρικό εξοπλισμό. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κίνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 με 18 μήνες, ενώ σύμφωνα με τον διευθύνονται σύμβουλο Frans van Houten θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η πίεση στον Van Houten να βελτιώσει τα κέρδη της Philips από ιατρικά σκάνερ και μόνιτορ έρχεται μετά από ένα απογοητευτικό τρίμηνο. Η πώληση της μονάδας λευκών συσκευών θα απελευθέρωνε κεφάλαια για επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη, όπου ανταγωνίζεται με τη Siemens Healthineers. Η Philips ανακοίνωσε αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου την Τρίτη, σύμφωνα με τα οποία οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,3% -χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 5,2%.