Ποια εφημερίδα ανακήρυξε τον Βαρουφάκη fashion icon της χρονιάς!

Ποια εφημερίδα ανακήρυξε τον Βαρουφάκη fashion icon της χρονιάς!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην ίδια λίστα με Caitly Jenner και… Justin Bieber.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σίγουρα είναι ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησαν τον ελληνικό και διεθνή τύπο το 2015 και όχι μόνο για τις συνεχείς δηλώσεις του για την ελληνική κρίση. Πολλά ήταν τα σχόλια για τις στιλιστικές του επιλογές με την εμφάνιση του στο ελληνικό κοινοβούλιο με ροζ πουκάμισο αλλά και στην Ντάουνιγκ Στριτ φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν να ξεχωρίζουν.  Η αγγλική εφημερίδα Guardian τον ανακήρυξε ως fashion icon της χρονιάς μαζί με την Caitly Jenner (πρώην Bruce Jenner, o γνωστός αθλητής των χρυσών μεταλλίων και πατριός της Kim Kardashian) και τον τραγουδιστή Justin Bieber…

«Σπάνια οι άνδρες πολιτικοί, δίνουν αφορμή για στιλιστικά σχόλια σε οτιδήποτε άλλο εκτός από μια νέα κόμμωση» γράφει ο Guardian.

«Οι εμφανίσεις του πολλές: δερμάτινο jacket και η μηχανή του αξεσουάρ, τα πλουμιστά πουκάμισα του στη Βουλή και το κασκόλ γνωστού οίκου μόδας που κοσμούσε το λαιμό στο Eurogroup είναι κάποια από τα κομμάτια της ντουλάπας του που απασχόλησαν τον διεθνή και τον εγχώριο Τύπο» σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει: «Πόσο απολαυστική λοιπόν ήταν εκείνη η στιγμή όταν ο Βαρουφάκης, τότε Υπουργός Οικονομικών έφτασε στο Νο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν που είχε δανειστεί προφανώς από τον Σον Ράιντερ (σσ. του frontman των Happy Mondays)… To κακό αγόρι του αντι-καπιταλισμού ξέρει πώς να ντυθεί ενάντια στη νόρμα».

«Ο ίδιος έχει αναφέρει πως οι Monty Python ήταν μια σημαντική πολιτική επιρροή, αλλά αρνήθηκε να ομολογήσει από ποιόν εμπνεύσθηκε την στυλιστική υπερβολή του» σχολιάζει η Fox για τον άντρα που ανέτρεψε την εικόνα του πολιτικού μέσα και έξω από τα έδρανα.

Τα υπόλοιπα «fashion icon» που βρίσκονται στη λίστα της Guardian είναι η Caitlyn Jenner,ο Justin Bieber, η δημοσιογράφος Gloria Steinem, ο ηθοποιός Ben Whishaw, η συγγραφέας Joan Didion, ο τραγουδιστής Zayn Malik, αλλά και το Unicorn emoji