Ποια γνώμη έχει ο Γιάννης Μπουτάρης για την Κατερίνα Νοτοπούλου

Ποια γνώμη έχει ο Γιάννης Μπουτάρης για την Κατερίνα Νοτοπούλου

Ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε δήλωση για την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος.

Μετά από δύο θητείες η εξουσία φθείρει και ίσως διαφθείρει, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε ερώτηση για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για τρίτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ανέφερε πως ο διάδοχος του στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να είναι διορισμένος από κόμμα, αλλά θα πρέπει να και να έχει όραμα.

Υπό την σκιά πληροφοριών πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει υποψηφιότητα της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, σημείωσε πως πρόκειται για δραστήρια, αποτελεσματική και έξυπνη γυναίκα, παρά την κριτική που δέχεται. Μίλησε θετικά και για τον Σπύρο Βούγια.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ανέφερε ότι η απόφασή του ήταν καθαρά προσωπική.

«Η απόφαση να μην διεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική, έχω 16 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε κ. Μπουτάρης προσθέτοντας: «Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο θητείες».

Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι «κουράστηκε» μετά από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σημείωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση παρότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν και στον ίδιο και την παράταξή του μεγάλη αποδοχή.

«Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο», σημείωσε και αποκάλυψε ότι είχε πολλές πιέσεις για να θέσει ξανά υποψηφιότητα αλλά ο ίδιος εκτίμησε πως «ό,τι είχα να δώσω το έδωσα».

Αναφερόμενος στην παράταξη «Πρωτοβουλία», δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα διαλυθεί, «αλλά θα διακριθεί κιόλας».
«Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν φοβάμαι τις αλλαγές, αλλά τις επιζητώ».

Όσον αφορά το ζήτημα της διαδοχής, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε αντίθετος με τη διαδικασία «να δίνει ο δήμαρχος δακτυλίδι». «Το μόνο δακτυλίδι που έχω είναι η βέρα του γάμου μου, είμαι εναντίον οποιασδήποτε διαδικασίας να δώσει ο δήμαρχος δακτυλίδι», είπε και απηύθυνε έκκληση στα κόμματα «να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους».