Ποια είναι η «άγνωστη» δραστηριότητα της Microsoft αξίας 2 δισ. δολαρίων!

Ποια είναι η «άγνωστη» δραστηριότητα της Microsoft αξίας 2 δισ. δολαρίων!
Photo:

Γιατί είναι πολύ σημαντική για τη Microsoft η συμφωνία με τη Lenovo.

Η Microsoft βγάζει πολλά χρήματα από το Android λόγω του ότι πατέντες της χρησιμοποιούνται στο λειτουργικό σύστημα της Google.

Αυτό το ποσό αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων υπογράφουν συμφωνία με την εταιρεία.

H Microsoft στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών υπέγραψε συμφωνία με τη Lenovo, με βάση την οποία η κινεζική εταιρεία θα έχει εγκατεστημένες εφαρμογές της πρώτης σε εκατ. κινητά της.

Παρόμοιες συμφωνίες έχει υπογράψει η Microsoft τα τελευταία χρόνια με εταιρείες όπως η Asus, η Samsung, η LG και η επίσης κινεζική Xiaomi.

H συμφωνία θεωρείται πολύ σημαντική για τη Microsoft, καθώς το 2015 ο κολοσσός είδε τα έσοδά του από άδειες και πατέντες να υποχωρούν κατά 27%, ποσοστό πολύ σημαντικό αν κάποιος υπολογίσει ότι η εταιρεία κερδίζει 2 δισ. δολάρια μόνο από αυτή της τη δραστηριότητα.

Η Lenovo από την πλευρά της είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 33%, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού από άλλες ανερχόμενες εταιρίες στη Κίνα. Ωστόσο υπάρχουν τα περιθώρια να ανακάμψει, κάτι που θα ωφελήσει φυσικά και τη Microsoft…