Ποια είναι η έκπληξη που θα «κρύβει» το νέο iPhone

Ποια είναι η έκπληξη που θα «κρύβει» το νέο iPhone
Photo:

Το iPhone 7, το νέο μοντέλο που ετοιμάζει η Apple, ίσως έχει ταχύτερο Wi-Fi για video streaming 4Κ.

Tου Άαρον Πρέσμαν

Σύμφωνα με τις φήμες σχετικά με την επόμενη αναβάθμιση του iPhone – η οποία αναμένεται το φθινόπωρο – η συσκευή δεν θα έχει πολλές εκπλήξεις πέρα από βελτιωμένες κάμερες και περισσότερη χωρητικότητα.

Όμως, το ερχόμενο iPhone – που οι αναλυτές έχουν ήδη ονομάσει iPhone 7 – ίσως προσφέρει κάτι πραγματικά καινοτόμο που σχετίζεται με τις ασύρματες δυνατότητές του, κρίνοντας από τα σχόλια του επικεφαλής ενός εκ των κορυφαίων προμηθευτών τσιπ της Apple.

Τι θα είναι αυτό; Μια νέα, σαφώς ταχύτερη εκδοχή του Wi-Fi, γνωστή ως WiGig, που θα επιτρέπει ασύρματο βίντεο streaming με ανάλυση υπερ-υψηλής ευκρίνειας 4Κ, ταχύτερες συνδέσεις μεταξύ συσκευών για gaming, και άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

«Εκτιμώ ότι αυτό μπορεί πράγματι να ενσωματωθεί στο iPhone 7» είπε ο Νιλ Σα, διευθυντής έρευνας στην Counterpoint Technology Market Research, αφότου άκουσε τα σχόλια του Χοκ Ταν, CEO της εταιρείας παραγωγής ασύρματων τσιπ Broadcom. «Θα είχε νόημα για την Apple να προβεί σ’ αυτή την αναβάθμιση».

Κανείς από την Apple δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

Φαίνεται ότι και οι ανταγωνιστές της εταιρείας προωθούν τσιπ WiGig για τηλέφωνα. Το πρώτο smartphone με ικανότητα WiGig, το LeTV Max, χρησιμοποιεί τσιπ της Qualcomm.

Το WiGig μπορεί θεωρητικά να μεταφέρει δεδομένα με μέγιστο ρυθμό επτά gigabits ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 20 φορές ταχύτερα από το Wi-Fi.