Ποια είναι η TBI Bank που ανακοίνωσε την είσοδό της στην ελληνική αγορά

Ποια είναι η TBI Bank που ανακοίνωσε την είσοδό της στην ελληνική αγορά
TBI Bank Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η TBI Bank αυτή τη στιγμή προσφέρει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της σε εμπορικά καταστήματα και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τους πελάτες της στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Επιπλέον, η TBI χωρίς φυσική παρουσία βρίσκεται και σε πέντε άλλες ευρωπαϊκές αγορές: τη Γερμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Δανία και Σουηδία.

Στην ελληνική τραπεζική αγορά, με αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος έρχεται η TBI Bank, που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τράπεζες στην ΝΑ Ευρώπη, με ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Τα τελευταία 20 χρόνια η τράπεζα αναπτύχθηκε σε αυτήν την γεωγραφική περιοχή με φυσική και ψηφιακή παρουσία (“phygital”).

Όπως ανακοινώθηκε, με την αρχή του νέου έτους, πελάτες και έμποροι στην Ελλάδα θα μπορούν να επωφεληθούν από τις καινοτόμες και πλήρως ψηφιακές λύσεις της TBI. Ως πρώτο βήμα, η Τράπεζα θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα από BNPL προϊόντα («Αγόρασε Τώρα- Πλήρωσε Αργότερα» Buy now, Pay later (BNPL)), τόσο online, όσο και σε καταστήματα αλλά και σε omnichannel περιβάλλον, με απόλυτη διαφάνεια, ώστε να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των εμπόρων και να επεκτείνει χρονικά την αποπληρωμή στις αγορές των καταναλωτών. Μέσα στο 2022, η Τράπεζα θα παρουσιάσει και τα γενικά προγράμματα δανειοδότησής της αλλά και την καινοτόμα κάρτα ΝΕΟΝ. Αυτά τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στους Έλληνες πελάτες online, μέσα από την εφαρμογή της TBI στο κινητό, την ιστοσελίδα της αλλά και τηλεφωνικά μέσω της Γραμμής Εξυπηρέτησης Πελατών.

Ποια είναι η TBI Bank

Η TBI Bank αυτή τη στιγμή προσφέρει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της σε εμπορικά καταστήματα και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τους πελάτες της στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Επιπλέον, η TBI χωρίς φυσική παρουσία βρίσκεται και σε πέντε άλλες ευρωπαϊκές αγορές: τη Γερμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Δανία και Σουηδία. Η TBI διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο εμπόρων συνεργατών, της τάξεως των 13.000 τόσο online όσο και σε φυσικά καταστήματα, ενώ το πελατολόγιο της φθάνει τα 2.000.000 άτομα

Σε δήλωση του ο Petr Baron, διευθύνων σύμβουλος της TBI αναφέρει ότι «Η είσοδος στην ελληνική αγορά είναι μια φυσική εξέλιξη στην επέκτασή μας, εφ’ όσον ήδη έχουμε πετύχει με τις λύσεις πληρωμών για τον εμπορικό κόσμο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η επιτυχία μας οφείλεται στις αξιόπιστες χρηματοδοτήσεις στους καταναλωτές, και δίνοντας στους συνεργάτες μας την ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους».

Ο Κώστας Τοβίλ ηγείται της ομάδας της TBI στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ειδικό στη συγκεκριμένη αγορά με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα και το fintech σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. «Θέλουμε να γίνουμε ο εναλλακτικός πάροχος πληρωμών στις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα χρήματά τους αδιάλειπτα και με διαφάνεια», δήλωσε ο κ.Τοβίλ.