Αυτά είναι τα σημαντικότερα projects της Google σύμφωνα με τον πρόεδρό της

Αυτά είναι τα σημαντικότερα projects της Google σύμφωνα με τον πρόεδρό της
Photo:

Ο Eric Schmidt αξιολογεί το ερευνητικό έργο της εταιρείας και δίνει τη δική του πρόβλεψη για το μέλλον.

H Google είναι μια τεράστια εταιρεία που ασχολείται με δεκάδες projects ταυτόχρονα. Από την ανάπτυξη της διάσημης μηχανής αναζήτησής της και τους χάρτες του Google Earth, έως τις έρευνες πάνω στα αυτοκίνητα και τις ασύρματες συνδέσεις.

Αλλά για τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Eric Schmidt, τα σημαντικότερα από όσα ασχολείται αυτή τη στιγμή η Google είναι μόλις τρία: Η αναγνώριση φωνής, η αναγνώριση εικόνων και η μηχανική εκμάθηση.

Ο Schmidt υποστήριξε την επιλογή του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Box’s BoxDev 2015, σε ομιλία του τις προηγούμενες ημέρες.

Για έναν μηχανικό λογισμικού όπως ο Schmidt, η επιλογή αυτή μοιάζει πολύ ταιριαστή. Αλλά ο πρόεδρος της Google δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις έρευνες της εταιρείας για την παραγωγή ενός αυτοκινήτου που δεν θα χρειάζεται οδηγό, δίνοντας τη δική του πρόβλεψη για το μέλλον:

«Σε εκατό χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι θα γελάνε όταν βλέπουν μια ταινία και ανθρώπους να μπαίνουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να το οδηγούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.