Ποια κατηγορία επαγγελματιών προσλαμβάνει κυρίως η Apple

Ποια κατηγορία επαγγελματιών προσλαμβάνει κυρίως η Apple

Ξαφνικά η Apple αύξησε τις προσλήψεις σχεδιαστών προϊόντων και όλοι αναρωτιούνται γιατί.

του Don Reisinger

Οι αγγελίες για δουλειά που «ανεβάζει» η Apple δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στο Apple Park.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας έχει αυξήσει δραματικά τις προσλήψεις σχεδιαστών προϊόντων, σύμφωνα με την Thinknum, μια εταιρεία επιχειρηματικών analytics που αναλύει δεδομένα από αγγελίες εργασίας.

Συνήθως, η Apple είχε το πολύ 40 αγγελίες για σχεδιαστές στην ενότητα «Καριέρα» της ιστοσελίδας της, αλλά ξαφνικά άρχισε να αναζητά πολλούς περισσότερους επαγγελματίες στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Για την ακρίβεια, νωρίτερα τον Γενάρη η Apple είχε 70 αγγελίες που ζητούσαν σχεδιαστές προϊόντων, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Thinknum που αναδημοσιεύτηκε στο 9to5Mac.

«Κανονικά αυτό δεν θα προκαλούσε τόση εντύπωση – η Apple προσλαμβάνει σχεδιαστές και μηχανικούς όλη την ώρα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Thinknum. «Όμως, στην περίπτωση αυτή η αύξηση είναι αξιοσημείωτη και οι τίτλοι των νέων θέσεων εργασίας αρκετά χαρακτηριστικοί».

Η αύξηση των αγγελιών αφορά κυρίως κάποια από τα σημαντικότερα προϊόντα της Apple, όπως το iPhone και την εικονική προσωπική βοηθό Siri. Παράλληλα, η Apple ενδιαφέρεται να προσλάβει «επιστήμονες κίνησης» και «οπτικούς μηχανικούς», γεγονός που ίσως συνδέεται με το headset επαυξημένης πραγματικότητας που φημολογείται ότι αναπτύσσει η εταιρεία.

Φυσικά, η Apple δεν σχολιάζει ποτέ τα σχέδιά της αναφορικά με τις προσλήψεις και απέρριψε το αίτημά μας για κάποιο σχόλιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Jony Ive, απέκτησε πρόσφατα έναν πιο κομβικό ρόλο στη συνολική σχεδιαστική διαδικασία, ύστερα από δύο χρόνια κατά τα οποία ασχολείτο περισσότερο με το campus της εταιρείας, το Apple Park.

Είναι αδύνατον να απαντήσει κάποιος με σιγουριά στο ερώτημα γιατί η Apple προσλαμβάνει ξαφνικά τόσους πολλούς νέους σχεδιαστές. Η Thinknum, πάντως, πιστεύει ότι κάτι …ψήνεται.

«Η Apple προσλαμβάνει κόσμο στο creative κομμάτι για μελλοντικά προϊόντα που σχετίζονται με κάποιο τρόπο με το iPhone, με ρυθμούς σαφώς μεγαλύτερους απ’ ό,τι στο παρελθόν» καταλήγει η έκθεση της εταιρείας εταιρικών δεδομένων.