Ποια μεγάλη αλυσίδα βάζει «λουκέτο» σε 50 καταστήματα;

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να επιταχύνει το κλείσιμο τουλάχιστον 50 καταστημάτων που η λειτουργία τους έχει καταστεί «ασύμφορη».

Η εταιρεία Sears, η οποία κατέχει επίσης την Kmart, είχε αρχικά προγραμματιστεί να κλείσει τα εν λόγω καταστήματα εντός των προσεχών μηνών, όμως οι απογοητευτικές πωλήσεις επιτάχυναν τις διαδικασίες. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει πως αναμένει συνολικά έσοδα ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, όταν στη συγκρίσιμη περίοδο του 2014 το ποσό είχε ανέλθει στα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της μετοχής της εταιρείας αποτιμήθηκαν σε περισσότερα από 15 δολάρια (έκαστη) την Τρίτη – σχεδόν 45 δολάρια κάτω από τον ανά Μάιο του 2015. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως ο πιο ζεστός καιρός και ο αυξημένος ανταγωνισμός την έφεραν σε αυτή τη δύσκολη θέση. Οι πωλήσεις ενδυμάτων είναι ο τομέας που η εταιρεία «πονάει» άλλωστε περισσότερο.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Sears, «οι πωλήσεις ενδυμάτων έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη συνολική κερδοφορία». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να βελτιώσει αυτόν τον τομέα με την προσαρμογή των τιμών ένδυσης και προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία.