Ποιες αλλαγές φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ποιες αλλαγές φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Έρχεται το 2017 το ηλεκτρονικό εισιτήριο και αλλάζει το τοπίο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα είναι προσωποποιημένο και θα μπει στη ζωή των κατοίκων της Αθήνας από τις αρχές του 2017, αναμένεται να φέρει «δικαιότερη» τιμολόγηση των μετακινήσεων με τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Ο επιβάτης θα πληρώνει ανάλογα με την απόσταση που διανύει με κάθε μέσο μεταφοράς και όχι για το σύνολο της διαδρομής που το μέσο εκτελεί. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι τιμές για σύντομα ταξίδια, ενώ αυξήσεις θα υπάρξουν για τις πιο μακρινές διαδρομές.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, από τις αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ οι νέες πύλες εισόδου και εξόδου στους σταθμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών (μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός) θα αρχίσουν να λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2017.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα υποκαταστήσει πλήρως τα σημερινά εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τις έξυπνες κάρτες. Με το νέο σύστημα κομίστρου θα υποστηρίζονται δύο τύποι ηλεκτρονικών εισιτηρίων, που θα έχουν μορφή πιστωτικών καρτών και των οποίων η επικύρωση θα γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισαγάγει την κάρτα του στο μηχάνημα.

Από το καλοκαίρι του 2017 στους 64 σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου (αστικό δίκτυο) θα λειτουργούν μπάρες εισόδου-εξόδου, στις οποίες η διέλευση των επιβατών θα επιτρέπεται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πηγή: news247.gr