Ποιες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ

Ποιες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, εξηγεί ποιες αλλαγές έρχονται στον ΕΝΦΙΑ.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ ξεκινώντας με την επιβολή μεγαλύτερου φόρου στις υψηλές φορολογίες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση «αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού, ώστε ο φόρος του ΕΝΦΙΑ να γίνει πιο δίκαιος».

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στη λειτουργία των εφοριών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποσαφηνίζοντας πως: «οι εφορίες, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών δεν θα λειτουργούν και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας. Θα είναι κλειστές μία ή δύο ημέρες, ώστε οι υπάλληλοι να συνδράμουν στους επί τόπους ελέγχους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι έλεγχοι αποδίδουν, με αποτέλεσμα οι εισπράξεις να αυξάνονται. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες και στο θέμα των ελέγχων των καταθέσεων στο εξωτερικό.

Τέλος, υπογράμμισε πως δεν θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων: «Μέχρι στιγμής, έχει υποβληθεί περίπου το 65% των δηλώσεων».