Ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων
Painted Ladies at dusk

Σε ποια θέση της λίστας βρίσκεται η Ελλάδα

Tο ιδιοκτησιακό καθεστώς κατοικίας στην Ελλάδα για το 2014 άγγιζε το 74%, ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο δεδομένου την οικονομική κατάσταση της χώρας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το ίδιο ποσοστό παρουσιάζει και σε ένα μεγάλο βαθμό τις ρίζες του προβλήματος.

Μια νέα στατιστική έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη χρονιά, κατέγραψε το στεγαστικό καθεστώς των πολιτών σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα βάσει του είδους της κατοικίας τους -διαμέρισμα ή σπίτι- και το αν αυτή τους ανήκει ή την ενοικιάζουν.

Μάλιστα, η έκθεση έδειξε πως περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους, για την ακρίβεια το 59.3% ζουν σε σπίτια, το 40% διαμένει σε διαμερίσματα, ενώ οι ιδιοκτήτες είναι επίσης περισσότεροι από τους ενοικιαστές σε κάθε μέλος της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη έκθεση, οι πληθυσμοί με τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτητών ήταν της Ρουμανίας με 96.1%, της Σλοβακίας με 90.3% και της Λιθουανίας με 89.9%. Από την άλλη, οι πληθυσμοί με τα υψηλότερα ποσοστά ενοικιαστών ήταν αυτοί της Γερμανίας με 47.5%, της Αυστρίας με 42.8% και της Δανίας  με 36.7%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 15η θέση της λίστας με τις χώρες με τους περισσότερους ιδιοκτήτες κατοικιών (74%) και 14η σε αυτή με τους περισσότερους ενοικιαστές (26%).