Οι εταιρείες που «υποφέρουν» από την πτώση στις πωλήσεις των tablets

Οι εταιρείες που «υποφέρουν» από την πτώση στις πωλήσεις των tablets

Έρευνα της IDC έδειξε ότι η παγκόσμια αγορά των τάμπλετ υποφέρει από την πτώση των πωλήσεων.

H παγκόσμια αγορά των τάμπλετ συνεχίζει να υποφέρει.

Σύμφωνα με την International Data Corporation, οι κατά παραγγελία αποστολές των τάμπλετ και συγκεκριμένα των iPad της Apple και των Samsung Tab μειώθηκαν κατά 12,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2016 στις 38,7 εκατ. συσκευές.

Η πτώση αυτή συνεχίζεται, ενώ οι καταναλωτές φαίνεται να μην επιζητούν την αναβάθμιση των συσκευών τους. Ακόμη, η IDC δήλωσε ότι το 65% της αγοράς χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android, ενώ το 26% τα iOS της Apple και το 9% με τα Windows.

Παρόλο που οι Android συσκευές δείχνουν να κυριαρχούν, η IDC δήλωσε ότι υπάρχουν σημάδια πτώσης. Πλέον λίγες είναι οι εταιρείες που πωλούν Android, ενώ και οι προμηθευτές έχουν ελαττώσει τις πωλήσεις συσκευών με το συγκεκριμένο λογισμικό.

«Προς το παρόν, είναι δύσκολο τα Android να ανταγωνιστούν τα iOS και τα Windows», δήλωσε ο ερευνητής Jitesh Ubrani, συμπληρώνοντας ότι «θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι επόμενοι 12-18 μήνες όταν η Google θα εγκαινιάσει τη νέα έκδοση των Android που θα περιέχει την καλύτερη multi-tasking υποστήριξη.

Η Apple συνεχίζει να είναι ο ηγέτης των τάμπλετ, παρ’ ότι είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται παγκοσμίως κατά 9,2%, στις δέκα εκατ. συσκευές. Από την άλλη, η Samsung αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πωλητή των τάμπλετ, καταγράφοντας έξι εκατ. συσκευές το δεύτερο τρίμηνο του 2016, περίπου δηλαδή 24,5% λιγότερο σε σχέση με την περσινή χρονιά.