Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου ΓΓΔΕ Γιώργου Πιτσιλή

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου ΓΓΔΕ Γιώργου Πιτσιλή

Διαβεβαιώσεις Τσακαλώτου – Αλεξιάδη για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθώς και η απλοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων, θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως τις προδιέγραψε ο ίδιος ο Γιώργος Πιτσιλής, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον καλωσόρισε με διάθεση χιούμορ, λέγοντας ότι “δεν ξέρω, αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια, δεδομένου του όγκου και των δυσκολιών της δουλειάς σας”.

Τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στις δηλώσεις επέμειναν ιδιαίτερα στη σημασία της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία για την επίτευξη του κύριου στόχου της κυβέρνησης που είναι η καταστολή της φοροδιαφυγής και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

«Είναι στοίχημα να κερδίσουμε τον ανακαθορισμό των σχέσεων ανάμεσα στη Φορολογική Διοίκηση και τους πολίτες» τόνισε ο Γ. Πιτσιλής, επισημαίνοντας την ανάγκη η Φορολογική Διοίκηση να είναι δίκαιη στην ερμηνεία των νόμων και να βοηθά για την επίλυση των προβλημάτων των φορολογούμενων.

«Η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, πρόθεσή μου είναι να συνεργαστούμε άριστα για τον κοινό σκοπό που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση» σημείωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει το υπουργείο Οικονομικών: «Όταν έγινα υπουργός Οικονομικών το περασμένο καλοκαίρι, αυτοί που μου έλεγαν συγχαρητήρια και αυτοί που μου έλεγαν συλλυπητήρια, ήταν 50-50. Είναι αρκετή και δύσκολη η δουλειά τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στη ΓΓΔΕ» είπε ο υπουργός. Αναφερόμενος στον Γ. Πιτσιλή, ο υπουργός τόνισε ότι αναδείχθηκε μέσα από μια ανεξάρτητη και διαφανή διαδικασία. «Δεν είναι ο υποψήφιος που ήρθε από τη ΓΓΔΕ, μπορεί να βοηθήσει. Καμιά φορά εμείς που είμαστε μέσα σε ένα υπουργείο είμαστε κολλημένοι και δεν μπορούμε να δώσουμε μια νέα ματιά στα προβλήματα» ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, καλοδέχτηκε τον κ. Πιτσιλή και του ευχήθηκε «καλή τύχη και υπομονή». «Θα σταθούμε στο πλάι του» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν βρήκαμε Γραμματέα μέσα από τα γραφεία συμβούλων υπουργών, όπως έγινε στο παρελθόν, αλλά κάναμε μια πολύ διαφανή διαδικασία».