Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο από τις αλλαγές στο φορολογικό

Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο από τις αλλαγές στο φορολογικό

Νέοι φόροι και αύξηση των ήδη υπαρχόντων στο «μενού» των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Σε αναζήτηση μέτρων ύψους ενός δισεκατομμυρίου βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Από αυτά ποσό 1,8 δισεκατομμυρίων αναμένεται να προέλθει από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και περίπου άλλα 1,8 δισεκατομμύρια από τις φορολογικές αλλαγές και συγκεκριμένα από την αύξηση των συντελεστών στην φορολογία εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους των Θεσμών περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ για την μεγάλη ακίνητη περιουσία, τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την επιβολή ή την αύξηση φορολογίας σε μία σειρά υπηρεσιών όπως τα τσιγάρα, η συνδρομητική τηλεόραση, η κινητή τηλεφωνία, καθώς και ο έντυπος Τύπος.παράλληλα, έχει προταθεί και η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που επιβάλλεται στη βενζίνη.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και να ανέβει από το 6% στο 13% και 23% από το 2018.