Pimco προς επενδυτές: «Στραφείτε στο χρέος των αναδυόμενων αγορών»

Pimco προς επενδυτές: «Στραφείτε στο χρέος των αναδυόμενων αγορών»

Τι προτείνουν οι αναλυτές της Pimco – τι βλέπει ο επικεφαλής της για την κρίση του ευρώ.

Την στροφή των επενδυτών στο χρέος των αναδυόμενων αγορών συνιστά η Pimco, μετά και την άνοδο των επιτοκίων από το μεγαλύτερο ξεπούλημα της τελευταίας δεκαετίας.

«Πιστεύουμε πως υπάρχει αξία στα υψηλότερα επιτόκια σε πολλά ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, τόσο σε τοπικό νόμισμα όσο και σε δολάρια» έγραψε την Τετάρτη η Ramin Toloui, επικεφαλής των αναδυόμενων αγορών στην PIMCO.

«Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ανάπτυξη, ακόμα και με πιο θετικούς οικονομικούς δείκτες, τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών θα μείνουν χαμηλά τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες» πρόσθεσε.

Διαβάστε: Αναδυόμενες Αγορές: Μειώνοντας το Χάσμα

H ευρωκρίση σε αναμονή
Τοποθέτηση για την κρίση στην ευρωζώνη είχε κάνει και ο επικεφαλής της Pimco, Mohamed el-Erian, με άρθρο του στην ιστοσελίδα Project Syndicate, πριν κάποιες μέρες.

Η αίσθηση ομαλότητας του καλοκαιριού δεν είναι ούτε φυσιολογική, ούτε απαραίτητα βιώσιμη μακροπρόθεσμα και δεν θα πρέπει να μας ξεγελά, ανέφερε ο επικεφαλής της Pimco.

Όπως εξηγεί ο El Erian, ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών για την Ευρώπη, με πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους να απέχουν από τα καθήκοντά τους για αρκετές εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό σημαντικές πρωτοβουλίες μπαίνουν σε αναμονή μέχρι τη «μεγάλη επιστροφή» στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Φέτος ωστόσο -συνεχίζει ο El-Erian- η Ευρώπη έχει πατήσει «pause» για ακόμη έναν λόγο: με τις επερχόμενες γερμανικές εκλογές, λίγοι είναι εκείνοι που θέλουν να υπονομεύσουν τη διαφαινόμενη νίκη της Άνγκελα Μέρκελ. Εξάλλου, η Γερμανία είναι χώρα-κλειδί για την ευημερία της Ευρώπης και το σταθερό χέρι της Μέρκελ επέτρεψε στην περιοχή να ξεπεράσει μια σειρά προκλήσεων τα τελευταία χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί να θέλουν να αναβάλλουν τυχόν αμφιλεγόμενες αποφάσεις για πολιτικές για να μην ταράξουν τα νερά του γερμανικού πολιτικού πλοίου, εξηγεί ο El-Erian.

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: «Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα χρόνο»