Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό κατά του Ρούμπεν Σεμέδο

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό κατά του Ρούμπεν Σεμέδο
Olympiakos' Portuguese defender Ruben Semedo plays with the ball during a training session at the Velodrome stadium in Marseille, southeastern France, on November 30, 2020 on the eve of the UEFA Champions League Group C football match between Olympique de Marseille (OM) and Olympiakos. (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP) Photo: AFP
Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο Νιγηριανό που καταγγέλθηκε επίσης για το ίδιο αδίκημα.

Ποινική δίωξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού (άρθρο 336 παρ.3 ΠΚ) ασκήθηκε σε βάρος του 27χρονου Πορτογάλου αμυντικού του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο.

Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο Νιγηριανό που καταγγέλθηκε επίσης για το ίδιο αδίκημα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψή του

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε ανακοίνωση αναφορικά με τη σύλληψη του Ρουμπέν Σεμέδο, ο οποίος κατηγορείται για τον ομαδικό βιασμό μίας 17χρονης κοπέλας. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ποινική δίωξη. Ακόμη, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο Νιγηριανό που καταγγέλθηκε επίσης για το ίδιο αδίκημα.

Στην ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει πότε έγινε η σύλληψη του 27χρονου αμυντικού και προσθέτει ότι συγκατηγορούμενός του τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Συνελήφθη χθες (29-8-2021) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αλλοδαπός κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης.

Συγκατηγορούμενος του ανωτέρω για το ίδιο αδίκημα τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Αύριο το πρωί θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή, για την κατηγορία του βιασμού από κοινού σε βάρος 17χρονης, ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο ποδοσφαιριστής αρνείται όσα του αποδίδονται και φέρεται να επικαλείται στοιχεία που ενισχύουν την θέση του. Ο δικηγόρος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, που εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο, δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται την κατηγορία και τόνισε πως «όταν καταγγέλλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγελία». Επεσήμανε επίσης, πως η καταγγέλλουσα είπε στον ποδοσφαιριστή πως είναι 19 ετών, συμπληρώνοντας πως «αν τη δείτε και εσείς θα μου πείτε αν μοιάζει με 17 ή 23-24 ετών. Πρόκειται για μία παρέα που ήταν μαζί επί 15 ώρες, είναι αδιανόητο να καταγγέλθηκαν αυτά τα πράγματα».

Ανέφερε δε στους δημοσιογράφους, πως «όταν αποχωρήσουμε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετανιωμένος που εκτέθηκα, να σας καταγγείλω ότι πήρατε τη δήλωση μου με βία».