Πιο εύκολη η έκδοση των νέων ηλεκτρονικών εισιτηρίων μετρό – Τι πρέπει να ξέρετε

Πιο εύκολη η έκδοση των νέων ηλεκτρονικών εισιτηρίων μετρό – Τι πρέπει να ξέρετε
Επιβάτες στέκονται πίσω από τα σημεία ελέγχου του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στον σταθμό μετρό, στο Μοναστηράκι, Αθήνα Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, με εντολή του υπουργού Μεταφορών, σταμάτησε η έκδοση χάρτινων εισιτηρίων για τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας της Αθήνας. Οι επιβάτες, από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να προμηθεύονται τα νέα «έξυπνα» εισιτήρια του ΟΑΣΑ, για το μετρό, το τραμ, τον ηλεκτρικό ή τα λεωφορεία και τρόλεϊ. του ΟΑΣΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Από την Δευτέρα, όλοι οι σταθμοί του δικτύου του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα παραλαμβάνουν τους φακέλους των πολιτών με τα στοιχεία τους.

Παρέμβαση για να επισπευστεί η διαδικασία έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών του Ηλεκτρονικού εισιτηρίου έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

Από την Δευτέρα, όλοι οι σταθμοί του δικτύου του Μετρό και του Ηλεκτρικού (γραμμές 1, 2, και 3) θα παραλαμβάνουν τους φακέλους των πολιτών με τα στοιχεία τους και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, και ακολούθως, οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες θα τους αποστέλλονται με το ταχυδρομείο σε εύλογο χρόνο στη διεύθυνση που θα δηλώσουν είτε της οικίας τους, είτε της εργασίας τους.

Στη συνέχεια θα μπορούν να φορτίσουν τις κάρτες σε όποιο εκδοτήριο ή μηχάνημα επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι ο Ανοικτός φάκελος που θα προσκομίζουν οι πολίτες στα όλα τα εκδοτήρια του δικτύου πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου

2. Φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ

3. Φωτοτυπία του στελέχους μαζί με το μηνιαίο κουπόνι μηνός Οκτωβρίου 2017 ή προηγούμενου μήνα εντός του έτους 2017.

4. Εκτύπωση της Αίτησης – QR CODE που εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (www.athenacard.gr)

Εξωτερικά του φακέλου θα αναγράφεται από τον πολίτη το ονοματεπώνυμο και η επιθυμητή διεύθυνση ταχυδρόμησης της προσωποποιημένης κάρτας (οδός, αριθμός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας).

Η διαδικασία αυτή θα συμβάλει στην ταχύτερη έκδοση και αντικατάσταση των σημερινών, περίπου 300 χιλιάδων χάρτινων καρτών, που χρησιμοποιούν οι πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί και η διαδικασία της επί τόπου έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών στου 31 σταθμούς του δικτύου που έχουν οριστεί από τον ΟΑΣΑ.