Ποιο ελληνικό ξενοδοχείο είναι στα 50 καλύτερα του κόσμου

Ποιο ελληνικό ξενοδοχείο είναι στα 50 καλύτερα του κόσμου

Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο συμπεριλήφθηκε ένα ελληνικό πολυτελές ξενοδοχείο.

Τα βλέμματα τράβηξε ξανά η Σαντορίνη αφού κέρδισε ακόμα μια θέση σε μια από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές λίστες παγκοσμίως.

Ο λόγος για τη πολυτελή μονάδα Canaves Oia Santorini στην Οία της Σαντορίνης η οποία συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Condé Nast Traveler με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στο κόσμο.

Η κατάταξη των ξενοδοχείων προέκυψε από το αναγνωστικό κοινό του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, κατόπιν διενέργειας σχετικής ψηφοφορίας. Το Canaves Oia Santorini κατέλαβε τη 12η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η μονάδα της Σαντορίνης περιελήφθηκε και στη λίστα του Condé Nast Traveler με τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Παράλληλα, κατέλαβε την 1η θέση στη κοινή λίστα με τα 20 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στη Τουρκία. Στην ευρωπαϊκή λίστα το Canaves Οia Santorini αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία, ενώ τις άλλες θέσεις κατέλαβαν ξενοδοχειακές μονάδες από την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τα 20 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην Τουρκία η χώρα μας κατέλαβε 14 θέσεις.

Η πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα που κατέλαβε την 1η θέση βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της Σαντορίνης. Σμιλεμένες στους λευκούς βράχους παραδοσιακές Κάναβες (οινοποιεία) του 17ου αιώνα έχουν μετατραπεί σε φιλοτεχνημένες σουίτες που συνδυάζουν τη σύγχρονη αισθητική με το παραδοσιακό στοιχείο. Μετά την ανακαίνιση το 2014, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν μια μεγάλη πισίνα με μπαρ κάτω από το νερό και με πανοραμική θέα στην Καλντέρα και στο ηφαίστειο. Το ξενοδοχείο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ενώ έχει εστιάσει στην ανάπτυξη θεματικών προϊόντων όπως για παράδειγμα στον γαμήλιο τουρισμό που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα: Λίστα Condé Nast Traveler: Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2016