Ποιο είναι το νέο όνομα της τρόικας στην Ελλάδα;

Ποιο είναι το νέο όνομα της τρόικας στην Ελλάδα;

Εμπνευστής του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI.

Από τρόικα έγινα «θεσμοί» και τώρα…Quadriga. Αυτό θα είναι το νέο όνομα των εκπροσώπων των Θεσμών σύμφωνα με το πρακτορείο MNI το οποίο επικαλείται κοινοτικές πηγές.

«To όνομα Quadriga αποτελεί έμπνευση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το νέο ελληνικό πρότζεκτ» δήλωσε πηγή της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «η πλευρά της ΕΕ είναι λίγο νευρική μη γνωρίζοντας τη στάση του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα κλιμάκια της Ε.Ε. έχουν λάβει οδηγίες να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις έως τις 10 Αυγούστου. Τα

Ακόμη το πρακτορείο αναφέρει ότι δεν υπάρχει ομοφωνία στις χώρες της Ευρωζώνης για περαιτέρω προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας τον Αύγουστο.

Παράλληλα, πηγές της Ε.Ε. σημειώνουν ότι το δάνειο προς την Ελλάδα μπορεί να φτάσει τα 90 δισ ευρώ για να αντιμετωπιστεί το χρέος.

Για την ιστορία Quadriga είναι το άρμα, συρόταν από τέσσερα άλογα, γνωστό ως τέθριππο. Το τέθριππο ως αγώνισμα εισάγεται στην 25η Ολυμπιάδα (680 π. Χ.) και διεξάγεται έως και το 241 μ.Χ. Το μήκος της διαδρομής ήταν δώδεκα γύροι του ιπποδρόμου.