Ποιο είναι το «πράσινο» Blockchain που κάνει disrupt στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Ποιο είναι το «πράσινο» Blockchain που κάνει disrupt στην αγορά των κρυπτονομισμάτων
Photo: pixabay.com

Και το όνομα αυτού Signum. O λόγος για το «πράσινο» και αειφόρο Blockchain που «υπόσχεται» να κάνει πραγματικό disrupt στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ειδικότερα, το Signum υποστηρίζει έξυπνα συμβόλαια, υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και δημιουργία token με γρήγορο και ασφαλή τρόπο – και, πάνω απ’ όλα, με βιώσιμο τρόπο, καθώς χρησιμοποιεί λιγότερο από 0,002% της ενέργειας του Bitcoin για το blockchain και το νόμισμά του, το Signa. Επίσης, διαθέτει δίκαιες, ασταμάτητες και απεριόριστες αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Γιατί το Signa είναι το μέλλον

Το Signa δεν είναι άλλο ένα κρυπτονόμισμα – είναι ο θεμέλιος λίθος ενός βιώσιμου μέλλοντος. Εξορύσσεται, ανταλλάσσεται και αποθηκεύεται όπως και τα άλλα κρυπτονομίσματα, σε ένα αποκεντρωμένο καθολικό. Χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία Token, σε έξυπνα συμβόλαια και για την ανταλλαγή μηνυμάτων. Όλα αυτά χωρίς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις άλλων κρυπτονομισμάτων.

Πέρα από τα παραπάνω, το Signa χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Proof of Commitment (PoC+). Σε αντίθεση με το Proof of Work (PoW) που χρησιμοποιείται από το Bitcoin και άλλα νομίσματα, το PoC + χρησιμοποιεί όσο διαθέσιμο χώρο υπάρχει στον σκληρό δίσκο. Έτσι, το PoC + προσφέρει έναν νέο, πιο αποτελεσματικό τρόπο στους εξορύκτες να αυξήσουν την απόδοσή τους. Το PoC + είναι μια πιο «πράσινη» επιλογή, καθώς η αποτελεσματική χωρητικότητα μπορεί να αυξηθεί χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει κανείς περισσότερο εξοπλισμό.