Πιο κοντά από ποτέ στο όνομα του προσώπου που θα προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πιο κοντά από ποτέ στο όνομα του προσώπου που θα προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
(Ξένη Δημοσίευση). Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2020. Υπογράφεται σήμερα το απόγευμα, στις 18:30, στο Ζάππειο η Διακυβερνητική Συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ. Η Συμφωνία θα υπογραφεί παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπενιαμίν Νετανιάχου, και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, από τους υπουργούς Ενέργειας των τριών χωρών Κωστή Χατζηδάκη, Γιουβάλ Στάινιτς και Γιώργο Λακκοτρύπη.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταλήξει στο όνομα που θα καταθέσει ενόψει της εκλογής νέου ΠΤΔ.

«Αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο»: αυτό εκτίμησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κύρους που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας», είπε ο Γ. Γεραπετρίτης στον ρ/σ (και αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα).

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος εκλογικός νόμος, με τον υπουργό Επικρατείας να σχολιάζει για τη στάση του ΚΙΝΑΛ ότι «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο».

Ερωτηθείς για τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης», με την ταυτόχρονη διευκρίνιση, «εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο, αυτό γίνεται κακούργημα». Για να καταλήξει συμπερασματικά, «τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και οχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το εδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής».