Το πιο κρίσιμο Euroworking Group για την Ελλάδα

Το πιο κρίσιμο Euroworking Group για την Ελλάδα

Στις 27 Νοεμβρίου θα πρέπει να επιλυθούν βασικά ζητήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. 

Την ώρα που η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα είναι ακόμα στον «αέρα» και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατούν να συνεννοηθούν έστω για τα βασικά της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν περισσότερο.

Πλέον το ορόσημο του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, που αρχικά είχε καταδειχθεί ως η κρίσιμη ημέρα αποφάσεων για την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης της Ελλάδος, χάθηκε.

Αναφορικά με το εάν θα προγραμματισθεί έκτακτο Eurogroup πριν τις 18 Δεκεμβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το in.gr , ανέφεραν πως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσει το Eurogroup.

Έτσι το Euroworking Group της επομένης Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, στο οποίο η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Αναστασάτο, θεωρείται πολύ κρίσιμο από κάθε άποψη.

Αν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας και δεν υπάρξει λύση πακέτο για δόσεις, προληπτική γραμμή και διευθέτηση χρέους , τότε το θέμα θα μετατεθεί για μετά τις 12 Ιανουαρίου και το πιο πιθανόν για το Eurogroup της 12ης Φεβρουαρίου 2015. Σε εκείνο το διάστημα θα ανοίγει ταυτόχρονα στην Ελλάδα και επισήμως το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.