Ποιον βγάζει το Twitter πρόεδρο της Κομισιόν;

Ποιον βγάζει το Twitter πρόεδρο της Κομισιόν;

Ποιος υποψήφιος έχει τα περισσότερα σχόλια και ποιος τα περισσότερα θετικά. Δείτε πως τα πάει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Έρευνα του κέντρου Pew Research Center που βασίζεται σε συζητήσεις για τις ευρωεκλογές στο Twitter δείχνει χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το ενδιαφέρον των πολιτών για τη διαδικασία αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους που διεκδικούν την προεδρία της Κομισιόν.

Η έρευνα αξιολογεί τη συζήτηση στο δημοφιλές social media που έχει γίνει στα αγγλικά σχετικά με τους πέντε υποψήφιους για την προεδρία της Κομισιόν: Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (ΕΛΚ), Μάρτιν Σουλτς (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές), Γκι Φερχόφσταντ (Φιλελεύθεροι), Αλέξης Τσίπρας (Ευρωπαϊκή Αριστερά) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι).

Αυτοί οι υποψήφιοι είναι από διαφορετικά εθνικά περιβάλλοντα και ο καθένας έχει λάβει έναν αριθμό από tweets στη γλώσσα τους. Αλλά, όπως τονίζει η έρευνα, τα Αγγλικά είναι μια από τις τρεις βασικές γλώσσες της Ε.Ε. και η κύρια γλώσσα την οποία χρησιμοποίησαν οι υποψήφιοι στο πρόσφατο ευρωντιμπέιτ.

Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση που δείχνει πως ο χρήστες του Twitter αντιμετωπίζουν τους υποψήφιους, αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό tweets είναι οι Γιούνκερ και Σουλτς , που έχουν και πιο ισχυρό ευρωπαϊκό προφίλ. Ο κ. Γιούνκερ ήταν επικεφαλής του Eurogroup για πολλά χρόνια και ο κ. Σουλτς είναι πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από το 2012.

Ο Αλέξης Τσίπρας , πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ένα πιο εθνικό προφίλ αλλά από τον αριθμό των tweets που λαμβάνει , έχει το μεγαλύτερο θετικό ποσοστό. Και στους πέντε υποψήφιους το μεγάλο ποσοστό ουδέτερων σχολίων δείχνει και το αυξημένο ποσοστό αδιαφορίας για τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία.

 

Δείτε όλη την έρευνα εδώ 

Διαβάστε ακόμη: 

Τσίπρας και Κέλερ «έκλεψαν» την παράσταση

«Αυτοδυναμία» Τσίπρα στο ευρωπαϊκό debate